Kėdainietė iš vaikų žaidimų aikštelės grįžo verkdama, mama įsiutusi: „Ar taip gali būti?“

„Rinkos aikštės“ redakciją pasiekė kėdainietės Monikos pranešimas, kad vienoje miesto vaikų žaidimų aikštelėje vietos gyventojai įvedinėja savo tvarką – aiškina, kam galima naudotis aikštele, kam negalima. Moteris prašė viešai paaiškinti, kas, kada ir kaip gali naudotis daugiabučių kiemuose įrengtomis vaikų žaidimų aikštelėmis.

 Vienoje miesto vaikų žaidimų aikštelėje vietos gyventojai įvedinėja savo tvarką – aiškina, kam galima naudotis aikštele, kam negalima.<br> D. Kuprijanovo nuotr.
 Vienoje miesto vaikų žaidimų aikštelėje vietos gyventojai įvedinėja savo tvarką – aiškina, kam galima naudotis aikštele, kam negalima.<br> D. Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2023, 9:44 PM

Grįžo verkianti

Moteris pasakojo, kad jos mažametė dukra sugrįžo iš Respublikos gatvės daugiabučių namų kieme esančios vaikų žaidimų aikštelės verkdama.

„Vaikas pasakojo, kad juos tiesiog išvaro, nes jie negyvena aplinkiniuose namuose. Tie, kurie išvaro, aiškina, kad aikštelė yra skirta tik aplink aikštelę stovinčių namų gyventojų vaikams. Esą kituose kiemuose gyvenantys vaikai šia aikštele naudotis negali.

Ir tokie nesusipratimai čia dedasi nuolat. O mano vaikas nori į ją eiti, nes ten yra jai patinkančios karstynės. Tik šioje aikštelėje yra įvedinėjama sava tvarka. Ar taip gali būti?“ – pasipiktinimo neslėpė jauna mama.

Visų turtas

Kėdainių miesto seniūnija informavo, jog daugiabučių namų kiemuose esančios vaikų žaidimų aikštelės yra visų mūsų turtas, tad jomis gali naudotis visi atitinkamo amžiaus vaikai.

Tiesa, taip pat miesto seniūnija nuolat gauna gyventojų pranešimų, kad vaikams skirtais įrenginiais naudojasi paaugliai ar net suaugę asmenys ir taip įrenginiai yra sulaužomi.

„Tiesiog norime, kad kėdainiečiai žinotų, jog ir vaikų žaidimų aikštelėse galioja tam tikros taisyklės. Vaikų žaidimų aikštelių teritorijose iškabinome priminimus gyventojams.

Primename svarbiausius dalykus: vaikų aikštelės skirtos vaikams nuo trejų iki dvylikos metų, o už vaikų saugumą atsako juos lydintys tėvai.

Draudžiama aikštelėse rūkyti, vartoti alkoholinius gėrimus, gadinti aikšteles, atsinešti degias ar chemines medžiagas, kurios sugadintų aikštelės dangą ar įrenginius ir kt.

Atrodo, kad tai visiems suprantami dalykai, tačiau mes šias taisykles primename, kad gyventojams būtų aišku ir suprantama“, – paaiškino miesto seniūno pavaduotoja Samantė Mituzaitė-Palubinskienė.

Kreipiasi į kėdainiečius

Visos aikštelės nusidėvi panašiai, visos jos reikalauja nuolatinės priežiūros, tad Kėdainių miesto seniūno pavaduotoja S. Mituzaitė-Palubinskienė kreipiasi į kėdainiečius su prašymu.

„Saugokime savo aikšteles, stenkimės vaikams įdiegti, kad reikėtų saugoti savo erdvę, savo kiemą. Mes stengsimės užtikrinti, kad aikštelėmis būtų saugu ir patogu naudotis“, – kalbėjo miesto seniūno pavaduotoja.

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.