68-erių moterį atsisako įleisti į autobusą dėl higienos stokos: „Kai kur nors važiuoju, užsidedu sauskelnes“

Su „Rinkos aikštės“ redakcija susisiekusi Krakių apylinkėse gyvenanti ir nenorinti viešintis 68-erių senjorė guodėsi, kad neva dėl higienos stygiaus ir skleidžiamo blogo kvapo jos nenori vežti „Kėdbuso“ vairuotojas. Įmonės l. e. p. direktorius Regimantas Valiauskas sako apie situaciją gerai žinantis ir tikina jau radęs išeitį iš jos.

 Moters į autobusą neįleidžia dėl prastos higienos ir blogo kvapo.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Moters į autobusą neįleidžia dėl prastos higienos ir blogo kvapo.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2023, 12:10 PM

Vairuotojo pasiūlymas

„Aš turiu ligą – man nelaiko šlapimas. Todėl kai kur nors važiuoju, užsidedu sauskelnes, stengiuosi daug skysčių negerti. O autobuso vairuotojas vis tiek sako, kad aš netvarkinga, skleidžiu blogą kvapą. Bet man reikia važiuoti pas gydytojus, vaistų, maisto nusipirkti. Neturiu kitos išeities. Aš juk triukšmo nekeliu, nesikolioju, nebūnu girta – atsisėdu ir ramiai važiuoju, – apie problemą pasakojo senjorė. – Vairuotojas sakė, kad žmonės skundėsi, o kokie žmonės, aš nežinau.“

Sakė ji ne kartą kreipėsi ir į „Kėdbuso“ įmonę, išdėsčiusi savo problemą. Tačiau realios pagalbos ar tikslaus atsakymo, kaip ji turėtų elgtis, taip ir nesulaukė.

„Vieną kartą išgirdau atsakymą, kad apsirengčiau švariau ir važiuočiau, kitą kartą kita darbuotoja pasakė, kad niekas manęs neveš. Man labai dėl to širdį skauda ir spaudimas didelis, nes nervinuosi. Sakau, tai kur man dėtis? Pasikarti? Sako, pasikarkit.

Ir juokas, ir pyktis ima. Nuoširdžiai niekas nieko nepasako. Man labai sunku. Aš juk irgi žmogus esu. Suprantu, visiems dabar sunku, bet nuoširdumo labai trūksta“, – liūdnai kalbėjo pensinio amžiaus moteris.

Duomenis perdavė socialiniam centrui

Tuo metu „Kėdbuso“ direktorius teigė, kad Krakių apylinkėse gyvenanti keleivė jam yra puikiai žinoma. Anot jo, keleivės asmens higiena labai prasta, nuo jos sklinda aitrus, blogas kvapas, tepamos autobuso sėdynės.

„Tokia keleivė negali būti vežama dėl keliamo diskomforto kitiems keleiviams ir vairuotojui. Pagal keleivių ir bagažo vežimo taisykles vairuotojas turi teisę nepriimti arba išlaipinti neblaivius, su nešvariais drabužiais, su draudžiamu vežti bagažu ar kitaip pažeidžiančius šias taisykles keleivius artimiausioje bet kurio tipo stotelėje, – vežimo autobusais taisykles aiškino R. Valiauskas. – Su šia keleive buvo ne kartą bendrauta, aiškinta asmens higienos svarba. Senjorei taip pat buvo pasiūlyta pagalba. Jos sutikimu, asmens duomenys perduoti Kėdainių bendruomenės socialinio centro darbuotojams.“

Taigi viliamasi, kad Bendruomenės socialinio centro darbuotojai vienaip ar kitaip padės išspręsti senjorei keblią situaciją.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.