Tokių rinkliavų darželyje dar nebuvo regėję: „Peržengia sveiko proto ribas“

Turbūt mane supras tik mamos, kurios gyvena nuo algos iki algos, ir kurių kiekvieno mėnesio išlaidos yra suplanuotos. Noriu pakalbėti apie darželinukų šventinių žiburėlių kainas ir dovanas auklėtojoms.

 Dovanos kaina darželio auklėtojai pribloškė mamą.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Dovanos kaina darželio auklėtojai pribloškė mamą.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina

Dec 19, 2023, 9:25 PM

Šiais metais jau nebežinau, ką ir daryti. Kiekvienais metais tėvai renka pinigus ne tik Kalėdų seneliui, vaikučių dovanėlėms, bet ir darželio auklėtojos dovanai. Neminiu nei miesto, nei darželio, nes patys suprantate, mums dar jį reikės lankyti...

Tikrai neprieštarauju dėl išlaidų Kalėdų seneliui ir dovanų vaikučiams. Bet šįkart jau man nebeišlaikė kantrybė – tėvai sugalvojo auklėtojai dovanoti čekį už 200 eurų!

Grupėje 20 vaikų, tai kiekvienas „metasi“ po 10 eurų papildomai vien auklėtojos dovanai! Čia be kalėdinio žiburėlio šventės ir dovanos vaikui, aišku.

Išlaidos didelės. Bet klausimas, ar tokių dovanų tikrai reikia? Kai kurie tėvai tyli, neprieštarauja, bijo būti pašiepti ar atrodyti skurdžiais.

O tos turtuolės, aišku, bando įsiteikti auklėtojoms manydamos, kad jų vaikus gal geriau prižiūrės, kai auklėtojos bus pamalonintos tokiomis „dovanėlėmis“. Todėl, matai, ir reikia prabangaus poilsio prabangiame viešbutyje... Ir vienos nakties poilsio juk nepadovanosi, reikia visam savaitgaliui... Štai ir gaunasi tokia suma... 

Bet juk auklėtojos gauna atlyginimą, tai yra jų darbas, apmokamas iš mūsų – tėvų – mokesčių mokėtųjų kišenės. Kodėl mes turime dar apmokėti ir jų poilsį – keliones, SPA procedūras ir panašiai?

Simbolinę dovanėlę įteikti tikrai reikia, kavos, saldainių, galbūt kokius bilietus į spektaklį ar koncertą. Bet dovanos už 200 eurų? Čia jau peržengia sveiko proto ribas... Tai darželio pabaigtuvių proga auklėtojoms dovanosim kelionę į Tailandą?

Ar taip normalu? Kokios sumos pas jus šiais metais renkamos? Ar čia tik mūsų grupėje tokie turtuoliai susirinkę?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.