Pamaitinti 6-metę mergaitę ligoninėje savanorei užtrukdavo ir valandą: „Buvo didelis iššūkis“

„Pamaitinti mergaitę kartais užtrukdavo ir valandą, jos maistas spėdavo atšalti, tačiau nepasiduodavome, pašildydavome jį ir mėgindavome toliau“, – budėjimus prie 6-metės Samantos (vardas pakeistas) prisimena savanorė Reda.

 Savanorė papasakojo, kad budint prie 6-metės mergaitės sunkiausia buvo ją pamaitinti.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Savanorė papasakojo, kad budint prie 6-metės mergaitės sunkiausia buvo ją pamaitinti.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Niekieno vaikai

Jan 4, 2024, 9:03 PM

Samanta į ligoninę pateko dėl aukštos temperatūros ir stipraus kosulio, negana to, mergaitės kūnelį kankina traukuliai.

Būtent dėl to savanoriams buvo itin sunku ją pamaitinti ir užtikrinti, kad ji gautų pakankamą kiekį maisto: „Pasisodindavau ją į vežimą, prisegdavau dirželį, šalia būtinai pasiruošdavau drėgnų servetėlių, nes maisto atsirasdavo visur, net plaukuose, kadangi dėl traukulių ji vis purtydavo galvą. Jei maitindavau ją su buteliuku, mergaitė dantukais jį kramtė, todėl rinkdavausi švirkštą – taip jai būdavo paprasčiau. Jos maitinimas tikrai buvo didelis iššūkis.“

Reda dalinasi, kad budėjimai prie Samantos įsiminė dar ir dėl to, kad jos buvo atradusios ir keletą labai smagių veiklų. Mergaitei ypač patiko, kai savanorė linksmino ją įvairiomis veido mimikomis, jai dainavo ar ant pirštų galų buvo užsidėjusi įvairių gyvūnėlių figūrėles.

„Kai Samanta pradėjo šypsotis, tai buvo didelė pergalė. Kitos savanorės irgi dalinosi, kad mergaitė vis dažniau šypsosi, tai mums visoms suteikė daug džiaugsmo“, – šypsosi Reda.

Šiuo metu Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje renkamos naujos savanorių grupės tam, kad tokie vaikai kaip Samanta ligoninės palatose neliktų vieni. Nauji metai – puiki galimybė pradėti naują veiklą ir savo kasdienybę pripildyti prasminga veikla, todėl iniciatyva kviečia registruotis į informacinius renginius bei taip žengti pirmąjį žingsnį link savanorystės iniciatyvoje.

Informaciniai renginiai vyks sausio 22, 24 ir 30 bei vasario 1 dienomis nuotoliniu būdu, o jų metu iniciatyvos attsovės daugiau papasakos apie savanorystę, budėjimų patirtis bei atsakys į visus rūpimus klausimus. Registracija vyksta čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?