Didžiulio susidomėjimo sulaukęs konkursas „Kelių patruliai: viskas užfiksuota“ sugrįžta su dar daugiau prizų! Laimėkite net tris vaizdo registratorius!

Situacija Lietuvos keliuose nedžiugina. Statistikos duomenimis, 2022 m. iš viso nustatyta – vos ne pusantro milijono kelių eismo taisyklių pažeidimų – 1 465 568! Iš jų – net 664 201 greičio viršijimo atvejai, 12 337 kartus pačiuptas neblaivus ar nuo narkotikų apsvaigęs vairuotojas, o 6 506 kartus jie pasitraukė iš eismo įvykio. O kiek dar keliuose „erelių“ nebaudžiamų už chuliganišką vairavimą? O kiek bėglių iš avarijos vietos, bandančių išvengti atsakomybės? Kaip rasti avarijos kaltininką? Tokioje situacijoje gali pagelbėti nešališkas liudininkas – vaizdo registratorius, padedantis užtikrinti saugumą kelyje.

 Kaip rasti avarijos kaltininką? Tokioje situacijoje gali pagelbėti nešališkas liudininkas – vaizdo registratorius, padedantis užtikrinti saugumą kelyje.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Kaip rasti avarijos kaltininką? Tokioje situacijoje gali pagelbėti nešališkas liudininkas – vaizdo registratorius, padedantis užtikrinti saugumą kelyje.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-03-18 13:33, atnaujinta 2024-04-23 19:35

Prisidėkite prie saugumo kelyje!

Kviečiame ir jus prisidėti prie saugesnio vairavimo keliuose skatinimo!

Didžiulio susidomėjimo sulaukęs konkursas „Kelių patruliai: viskas užfiksuota“ sugrįžta su dar daugiau prizų!

Artėjant Saugaus eismo dienai, „Lrytas.lt“ portalas kviečia dalintis savo turimais įrašais, kuriuose pavyko užfiksuoti Kelių eismo taisykles pažeidusius vairuotojus. Būtinai aprašykite situaciją, nepamirškite nurodyti, kur ir kada buvo užfiksuotas pažeidimas.

Jei eismo įvykio užfiksuoti negalėjote, taip pat lauksime jūsų aprašytų asmeninių istorijų – išgyventų ar pamatytų laimingų, skausmingų, liūdnų, pamokančių patirčių keliuose!

Net trijų didžiausio skaitytojų dėmesio sulaukusių istorijų autorių laukia puikūs konkurso prizai – net 3 nauji diskretiški vaizdo registratoriai „Mio MiVue J30“.

Užfiksuotus kelių eismo dalyvių pažeidimus ir istorijas siųskite „Lrytas.lt“ redakcijai el. paštu Bendraukime@lrytas.lt tema – „Kelių patruliai: viskas užfiksuota“.

Raginame nepamiršti ne tik savo, bet ir kitų saugumo! Dalinantis asmeninėmis patirtimis galime pasimokyti ne tik iš savų, bet ir iš svetimų klaidų bei jų nekartoti!

Naujausios išmaniosios technologijos automobilyje

Vaizdo registratoriai „Mio MiVue J30“ pasižymi savais išskirtinumais. Minimalistinis dizainas bei forma neblaško vairuotojo, kadangi pasislepia už galinio vaizdo veidrodėlio. Aukšta įrenginio raiška (2.5K 1440P) užtikrina puikią vaizdo kokybę. Paprastumą vaizdo įrašų parsisiuntime bei prietaiso atnaujinime (kai jis neapsunkinamas laidų prijungimu) suteikia integruota WiFi funkcija. O jūsų saugumui registratorius automatiškai įsijungia užvedus variklį bei užfiksuoja viską, kas benutiktų kelyje.

Vietoje tradicines baterijos šis vaizdo registratorius turi integruotą superkondensatorių, kuris užtikriną stabilų įrenginio veikimą esant ekstremalioms temperatūroms ir garantuoja ilgesnį tarnavimo laiką. Daugiau informacijos apie prizus galite rasti čia: https://www.mio.com/en_eu/mivue-j30-eu

„Vaizdo registratoriai pasižymi išties naudingomis funkcijomis, kurios gelbsti žmonių gyvybes. Įrenginiuose įdiegtas visas komplektas išmaniųjų funkcijų vairuotojo budrumui palaikyti. Viena jų įspėja nukrypus nuo eismo juostos, kita – esant susidūrimo iš priekio tikimybei, trečia įspėja apie susidūrimą į automobilio galą, ketvirta primena apie konkrečiame kelio ruože ribojamą vidutinį greitį ir padeda išvengti baudų.

Visos šios vaizdo registratoriaus savybės – puiki prevencinė priemonė išlaikyti atitinkamą vairuotojo dėmesį, išvengti dėl nuovargio įvykstančių nelaimių,“ – sako pasaulyje pirmaujančios vaizdo registratorių gamintojos „Mio“ atstovas Lietuvoje Mindaugas Fressdorf.

Nešališkas avarijos liudininkas

Neretai stovėjimo aikštelėje ar kitoje viešoje vietoje apgadinę svetimus automobilius kaltininkai pasišalina iš įvykio vietos. Kaip išvengti tokių nemalonių netikėtumų kelyje? Kaip rasti avarijos kaltininką ir nepatirti nuostolių? Net jei turite kasko draudimą, nesant avarijos kaltininkui, teks mokėti franšizę.

„Tokioje situacijoje gali pagelbėti nešališkas liudininkas – vaizdo registratorius. Šis mažas prietaisas gali atskleisti tikrąjį avarijos kaltininką ir išgelbėti nuo tūkstantinių nuostolių“, – sako M. Fressdorf.

Dažnai po įvykusios avarijos vairuotojai patiria daug streso, todėl nesugeba tinkamai užpildyti eismo įvykio deklaracijos bei atkurti avarijos detalių. Tai padaryti bus daug paprasčiau, jei turėsite vaizdo įrašą.

Vaizdo registratoriai gaminami ne tik lengvosioms transporto priemonėms. Šia technologija gali naudotis ir sunkiasvorių transporto priemonių, motociklų ar keturračių vairuotojai. Nuo pasirinkto įrenginio bei jame integruotų funkcijų priklausys, kiek bus užtikrintas jūsų bei jūsų vairuojamos transporto priemonės saugumas.

„Rinkdamiesi vaizdo registratorių, įvertinkite jo filmavimo kokybę sutemus arba esant prastoms oro sąlygoms. Kuo geresnė filmavimo kokybė (rekomenduojama Full HD arba 4K raiška), kuo inovatyvesnė naktinio filmavimo technologija, tuo didesnė tikimybė, jog įvykus eismo įvykiui vaizdo įrašas bus naudingas ir nešališkas šio įvykio liudininkas,“ – atkreipia dėmesį „Mio“ kompanijos atstovas Lietuvoje M. Fressdorf.

Saugesni tapsite ir kiekvieną kartą įrenginiui priminus apie greičio ribojimą. Tai ne tik apie baudos išvengimą. Juk greitis viename ar kitame ruože ribojamas ne šiaip sau, o būtent dėl didesnio avaringumo!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.