Molėtų 625 metų jubiliejuje – koncertai, mugė ir simbolinis blynų skaičius

Praūžė seniai lauktas ir kruopščiai planuotas 625–asis Molėtų gimtadienis. Šventėje surado vietą tiek senas, tiek jaunas, ore tvyrojo šventiška ir pakili atmosfera, kurią dar labiau sustiprino itin vasariškas oras. Tris dienas iš eilės, nuo penktadienio iki sekmadienio popietės vykusi šventė džiugino ne tik vietinius Molėtų miesto bei aplinkinių rajonų gyventojus, bet ir svečius iš visos Lietuvos bei užsienio savivaldybių, nuoširdžiai mylinčius Molėtų kraštą.

Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Paukštytė

Jul 2, 2012, 12:44 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:03 PM

Penktadienį buvo paskelbtas šventės atidarymas. Molėtų miesto meras linkėjo ir toliau puoselėti savo kraštą prasmingais, gražiais darbais, kurti jo šviesią ateitį, saugoti praeities bei dabarties vertybes, papročius, kultūrą. Jaunimui su viltimi išsakyti žodžiai, kad Molėtas – jų rankose.

Iškart po šventės atidarymo, dalyvius džiugino rajono moksleivių koncertas, po jo – Arvydo Martinėno (Vudžio) pasirodymas. Tuo pat metu Jaunimo parke vyko Molėtų jaunimo bendruomenės akcijos ir pramogos. Vėliau visi norintys pratęsti linksmybes buvo kviečiami smagiai praleisti laiką klube „Stereo“.

Antrąją šventės dieną pradėjo Molėtų baikerių klubo „Molmoto“ pasirodymas, iškart po jo buvo atidarytas „Molėtų kermošius“, kuriame buvo susirinkę tradiciniai amatininkai, tautodailininkai, veikė sendaikčių turgus, buvo siekiama mažiausio sūrio su visa „smetona“ ir 625 blynų rekordo, keramikai iš visos Lietuvos demonstravo savo dirbinius. Šventę pagyvino Rytų Aukštaitijos liaudiškos muzikos ir tautinių šokių grupė „Aukštaitijos vainikas“.

Atvykę užsienio savivaldybių atstovai sveikino su gražiu jubiliejumi, prie sveikinimų prisidėjo ir Lietuvos atstovai. Kiek vėliau vyko specialaus leidinio „Molėtai 625“ pristatymas, buvo atidaryta tarptautinė tapytojų plenero bei V. Adamonio medžio skulptūrų parodos, veikė atrakcionai vaikams ir VIASAT pramogų žaidynės, buvo rengiamos sukarintos rungtys bei demonstruojama specialiųjų tarnybų parodomoji programa. Tuo pat metu vyko gatvės krepšinio turnyras.

Vakare, visi buvo kviečiami persikelti į Vasaros estradą, kur koncerto „Dovana Molėtams“ metu koncertavo Lietuvos, Latvijos, Karelijos, Lenkijos, Baltarusijos bei Moldovos populiariosios muzikos atlikėjai. Po jo, publiką toliau kaitino grupė „Biplan“, vakarą vainikavo fejerverkų šou.

Trečiąją dieną visi vėl buvo pakviesti į Molio miesto mugę. Bažnyčioje vyko šv. Mišios, sakralinės muzikos koncertas. Po jo, savivaldybės aikštėje pasirodė Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos ir kariuomenės orkestras, kuris ir užbaigė visą savaitgalį trukusią iškilmingo jubiliejaus šventę. Pakalbinti dalyviai ir svečiai, negailėjo pagyrų surengtam renginiui, nuoširdžiai džiaugėsi atvykę šios neeilinės progos atšvęsti kartu.

Tai, pasak jų, ir vėl visus subūrė į didelį draugų ratą, kurį vieniją ne tik meilė Molėtams ir jo kraštui, bet ir bendras noras puoselėti jį ir garsinti savo darbais ir pasiekimais, kurti naujas motyvuotas tradicijas. Visi kartu didžiavosi garbinga Molėtų krašto istorija bei garsiausiais iš šios žemės kilusiomis asmenybėmis, visi kartu džiaugėsi, galintys Molėtus vadinti savo gimtuoju kraštu.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.