Vilniaus centre praeivį sužalojo nukritusi statybinių pastolių dalis (papildyta)

Vilniaus centre, Teatro gatvėje, greta Ukrainos ambasados nukritusi statybinių pastolių dalis sužalojo gatve ėjusį vyrą. Įvykį užfiksavusio liudininko teigimu, vyro veidas kraujavo, jam iškviesti greitosios pagalbos medikai nugabeno jį į ligoninę.

Ant žmogaus nukrito statybinių pastolių konstrukcija.<br>Skaitytojas Daumantas
Ant žmogaus nukrito statybinių pastolių konstrukcija.<br>Skaitytojas Daumantas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2012, 6:08 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:45 AM

„Išgirdęs trenksmą atėjau pažiūrėti kas nutiko, - teigė įvykį užfiksavęs Daumantas. - Ant žmogaus nukrito statybinių pastolių konstrukcija.“ Pusamžiam vyrui pirmiausia pagalbą mėgino suteikti greta dirbę statybininkai.

Policijos pareigūnai patvirtino, kad prieš 14 val. gavo pranešimą apie įvykį. Jie patikslino, kad pastolių dalis nukrito ant automobilio, o atšokusi trenkė netoliese ėjusiam vyrui.

„Gana greitai viskas buvo aptvarkyta, beveik iš karto į statybas darbininkai išnešė žmogų sužalojusią metalinę konstrukcijos dalį. Tuo metu lijo lietus, nuplovė kraują nuo grindinio, nukentėjęs išvežtas su greitąja apie 13 val. 55 min., ir maždaug 14 val. jau nebuvo jokių įvykio pėdsakų“, - pasakojo liudininkas.

Jis pastebėjo, kaip darbuotojai skubėjo slėpti metalinę konstrukciją, kuri nukrito nuo statomo namo pastolių.

„Medikus iškvietė jaunuolis languotais marškiniais, jis matė įvykį ir sureagavo, greičiausiai suvokė, kas įvyko. Pirma statybininkų reakcija buvo gana apatiška, jie ne iš karto įvertino įvykio rimtumą, policininkas taip pat atėjo vėliau ir jo reakcija taip pat buvo lėtoka. Šis policininkas saugo Ukrainos ambasados teritoriją, jis tik stebėjo įvykius. Dėl įvyko iškviesti policininkai atvyko vėliau“, - tvirtino Daumantas.

Generalinis statybų, kurių pastolių dalis nukrito ir sužeidė žmogų, rangovas - įmonė „Kaminta“. Kol kas neaišku, kokia atsakomybė teks įmonei už nukritusią pastolių dalį.

Už nuotraukas, vaizdo įrašą ir pasakojimą dėkojame skaitytojui Daumantui.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.