Norvegijoje liepos 6-ąją aitvarai iškėlė 400 kvadratinių metrų Lietuvos vėliavą

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena buvo ypač šiltai paminėta lietaus mieste tarp septynių kalnų - Bergene (Norvegija). Bergeno lietuvių bendruomenės meno ir kultūros renginių koordinatoriaus Kęstučio Kaupo iniciatyva liepos 6-oji tapo švente ne tik Bergeno lietuviams, bet ir miestelėnams bei gausiam turistų būriui.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2012, 12:27 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 9:02 AM

Ta proga buvo pakviestas Tadas Surkys su aitvarais. Planuota aitvarų pagalba iškelti milžiniško dydžio Lietuvos trispalvę - 400 kvadratinių metrų. Ši vėliava buvo pagaminta Lietuvos ambasados Ukrainoje užsakymu.

Vėją šventės dalyviai gaudė iki pat himno giedojimo. Bergeno lietuviai prisijungė prie tautiškos giesmės giedojimo. Taip pat turėjome viešnią iš Lietuvos - solistę Skaidrą Jančaitę. Ji su malonumu giedojo tautinę giesmę drauge su daugiau nei 50 lietuvių. Vos sugiedojus Tautišką giesmę palankus vėjas buvo sugautas ir į Bergeno padangę lėtai iškilo Lietuvos trispalvė, lydima daugiau nei 200 žmonių aplodismentų.

Šypsenos švytėjo norvegų, lietuvių ir turistų veiduose. Vėliava neliko nepastebėta vietinės žiniasklaidos - organizatoriai davė interviu nacionaliniam radijui bei laikraščiams. Buvo labai smagu sulaukti per dieną daugybės klausimų iš norvegų bei kitos tautybės piliečių - kas tai yra, kieno čia vėliava. Tuo metu, kai didžiulė trispalvė jau plazdėjo padangėje, trys muzikantai leido susipažinti Bergenui su lietuvių dainomis ir šokiais.

Smuiku griežė Rolandas Sereika, armonika - Gintautas Gabalis, gitara - Gintaras Sivilevičius. Pagrindiniai renginio tikslai - garsinti Lietuvą, išdrįsti mylėti Lietuvą, būti lietuviu svečioje šalyje, pranešti vietiniams lietuviams apie bendruomenės egzistavimą bei parodyti šviesesnę lietuvių pusę. Po įspūdingo reginio organizatoriams pasakyti ačiū priėjo ne tik lietuviai, bet ir norvegai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.