Kaip nepamesti raktų?

Vis pametate raktus? Randate juos po sofos pagalvėlėmis, palto kišenėse ar vonioje? Nustokite švaistyti brangų laiką! Keli patarimai, kurie padės jums nepamesti raktų.

Daugiau nuotraukų (1)

pamestidaiktai.lt

Jul 13, 2012, 12:59 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:03 AM

Jums reikės:

- Dekoratyvinių kabliukų ar vinių;

- 3×5 lipnių lipdukų;

- Storo, tamsaus markerio;

- Spalvotos raktų grandinėlės;

- Blogiausiu atveju raktų ieškiklio.

„Visada dėkite savo raktus į tą pačią vietą ir jūs niekada jų neprarasite“. Skamba labai paprastai, tačiau vis tiek daugybė žmonių raktus pameta. Siūlome keletą paprastų gudrybių, kaip įsisavinti naują įprotį, kuris užbaigs kančias ir neleis daugiau pasijusti beviltiškais.

Pirmiausia reiktų pasirinkti logiškiausią vietą raktams padėti. Pagalvokite apie kasdienę rutiną ir kur jūs einate iš karto po to, kai praveriate namų duris. Ar tai prieškambario spinta? Gal virtuvė ar svetainė? Tai ir turėtų būti pagrindinė jūsų raktų stotelė. Patogiau raktus pakabinti, negu juos dėti į krepšį ar ant staliuko, kur jie lengvai gali būti nustumti į šalį. Raskite vietą ant sienos, kuri bus patogi ir saugi, ir įrenkite keletą dekoratyvinių kabliukų ar tiesiog įkalkite ten vinį.

Griebkite 3 ar 4 lipnias etiketes ir užrašykite storu markeriu ant jų „Raktai“. Prilipdykite vieną virš kabliuko raktam, vieną ant lauko durų iš vidaus, kitą ant šaldytuvo durų, kitą vonios kambaryje ir kituose vietose, kur mėgstate palikti raktus.

Kad raktų pakabinimas jums taptų rutina, pasinaudokite priminimais. Kai jau ruošiatės išeiti iš namų, jūs pamatysite raštelį „Raktai“, kuris bus jums kaip vaizdinis priminimas. Jeigu jūs nepastebėjote priminimo, kai grįžote namo, jūs vis tiek jį pamatysite virtuvėje arba vonioje. Kai tik jūs suvoksite, kad nepakabinote raktų, būtinai tai padarykite nedelsiant, be jokių išsisukinėjimų.

Kitą dieną, kai ruošitės išeiti, trumpam sustokite ir prisiminkite, kaip gera, kai randate raktus, ten kur jiems ir priklauso būti. Pažiūrėkite, ar jūs tai galite atlikti kelias dienas iš eilės. Tada savaitę. Tada dar kitą. Po kelių savaičių jums jau nebereikės raštelių su priminimais.

Naudojant šviesią ir matomą, bet kartu ir griozdišką raktų grandinę yra lengviau pastebėti ar jie yra ar ne ant kabliuko, bet raktus bus sunkiau patogiai laikyti kišenėje.

Jei jūs reguliariai pametate savo raktus namuose (ar galbūt jūs turite vaikų, kurie mėgsta žaisti su jais ir niekada jų nepadeda atgal), tai nuotolinis raktų ieškiklis yra tikras išsigelbėjimas. Pritvirtinkite savo raktus prie raktų ieškiklio ir kiekvieną kartą, kai negalėsite rasti raktų, tiesiog sušvilpkite ir išgirsite pypsėjimą, matysite kaip prietaisas mirkčioja. Tokiu būdu greitai rasite raktus.

Informaciją parengė Nacionalinis radinių biuras.

pamestidaiktai.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.