Lietuvių soduose - rekordiniai pomidorai ir saulėgrąžos (papildyta)

Sodų bendrijoje „Bijūnas“ Kauno rajone, Garliavoje užaugo nerealus pomidoras. Jis noksta, gražėja ir įspūdingai atrodo - jo svoris net kilogramas ir 52 gramai. Palyginti, vidutinis pomidoras sveria 200 gramų. Šį raudonskruostį gražuolį užaugino Aldona Rinkevičienė.

Redos Jurevičienės išaugintas pomidoras.
Redos Jurevičienės išaugintas pomidoras.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-14 10:31, atnaujinta 2018-03-17 09:25

Pomidoras užaugintas šiltnamyje, bet sodininkė jį nokinti baigė ant palangės. Moteris pabūgo, kad nuo sunkaus vaisiaus nenulūžtų pats augalas.

Sodininkės šeima didžiulio pomidoro dar nevalgė. Milžiną pirmiausia norėjo pasverti, nufotografuoti, o po to - iki galo prinokinti.

A. Rinkevičienė iš didžiulio pomidoro žada daryti salotas, kurių turėtų užtekti penkiems žmonėms - jos ir dukters šeimoms.

Sodininkė nežino šių pomidorų veislės. Pavasarį tris daigus nusipirkusi moteris sugundė pardavėjos žodžiais, kad vaisiai užauga labai dideli.

„Ant vieno pomidoro augo tik keturi vaisiai, bet tikrai labai dideli“, - pasakojo sodininkė, įsitikinusi, kad didžiausią pomidorą jau nuskynė.

Kauno rajono gyventojai kreipėsi į Lietuvos rekordus fiksuojančią agentūrą „Factum“, bet sužinojo, kad jų užaugintas pomidoras - ne didžiausias.

Didžiausias pomidoras Lietuvoje maždaug prieš dvidešimt metų užaugo Vilkaviškyje. Jis svėrė 1570 gramų.

Ypač įdomaus pomidoro nuotrauka pasidalijo ir Reda Jurevičienė. Moteris pasakojo, kad tarsi kekėmis apaugęs pomidoras užaugo šiltnamyje. "Gaila, kad nespėjome pasverti", - apgailestavo moteris.

Tuo tarpu Artūras giriasi aukščiau žmogaus ūgio užaugusia saulėgrąža - ji užaugo vyro sode.

Jūsų užaugintos daržovės irgi rekordinio dydžio? O gal pačios gražiausios ar įdomiausių formų? Siųskite nuotraukas mums ir laimėkite „Bendraukime“ prizus!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.