Rusijos viza: kokių dokumentų reikia ir kiek kainuoja?

Prisipažinsiu, labai keista buvo stovėti prie Rusijos ambasados ir laukti, kol galėsiu užsakyti specialų lapelį į pasą, kuris man leis įvažiuoti ir išvažiuoti iš (beveik) kaimyninės šalies. Paskui vėl važiuoti pasiimti paso, jau su viza. Senokai neteko tiek vargti dėl galimybės laisvai kirsti valstybės sieną. Juk visa Vakarų Europa - tarsi kitas kaimas, sėdi į mašiną ir važiuoji. Kartais net pasą gali pamiršti - ne visada patikrina.

Daugiau nuotraukų (1)

Augustė

Aug 20, 2012, 3:46 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:46 AM

Su Rusija kitaip. Nenoriu dejuoti - dabar daug paprasčiau nei buvo, tarkim, prieš aštuonetą metų (tada irgi važiavau ta kryptimi). Visgi, norėdama padėti jums šiek tiek greičiau susigaudyti, parašysiu, į ką verta atkreipti dėmesį

Norėdami gauti Rusijos vizą turite turėti šiuos dokumentus:

- galiojantį pasą;

- kvietimo originalą (kažkas iš Rusijos turi jus pakviesti; kitu atveju jums reikės kelionių agentūroje užsakyti turistinę vizą);

- užpildytą anketą su nuotrauka (anketą pildyti reikia internetu: https://evisa.kdmid.ru; nuotrauka turi būti matinė, spalvota, baltame fone, 3,5 х 4,5 cm dydžio);

- Rusijoje galiojantį draudimą tam laikotarpiui, kada planuojate kelionę Rusijoje;

- taip pat turėkite 45 dolerius (būtent dolerius!). Tiek reikės sumokėti už vizos paruošimą.

Atrodo, paprasta. Tereikia patikrinti, kada baigiasi jūsų paso „galiojimo laikas“, nueiti į foto ateljė pasidaryti nuotrauką, išsikeisti 123 litus į 45 dolerius, nuvažiuoti į agentūrą („Google“ paieškoje įveskite raktinius žodžius Rusija, viza, draudimas ir jums išmes sąrašiuką), kur per kelias minutes jums paruoš draudimą.

Kalbant apie pinigus, nuotrauka (4 vnt.) kainuos 10-14 litų, draudimo kaina priklausys nuo kelionės dienų skaičiaus (už 7 ar 10 kelionės dienų draudimą mokėjau 20 litų).

Kad nevaikščiotumėt į ambasadą be reikalo, žinokite, kad Rusijos ambasada Vilniuje dokumentus priima darbo dienomis nuo 9 iki 10 val. 30 min. Paskui praneša, kada viza bus pagaminta. Man pavyko gauti vizą per savaitę. Oficialiai nurodo, kad gamina vizą 10 dienų. Nebent moki papildomai, tuomet galima vizą gauti ir per 3 dienas. Dėmesio! Vizą darbuotojai klijuoja į pasą, taigi, kol ruoš vizą, neturėsite paso.

Va tiek mėgėjiškų pasidalijimų. Jei yra dar kas nors, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, rašykit.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.