Mašinėlė vaikams gąsdino zoofilija

„Nupirkome berniukui dovanų žaislinį vilkiką parduotuvėje „Maxima“ (Veiverių g. 150 B, Kaunas). Deja, neapsižiūrėjome ir nepamatėme užrašo „Zoophile“ ant vilkiko priekabos, kas anglų kalba reiškia „zoofilas“. Galbūt teisiškai tokiomis prekėmis galima prekiauti, bet su „Maximos“ devizu „Apie viską pagalvota“ tai tikrai nesusiriša“ – skundžiasi Paulius.

Daugiau nuotraukų (1)

nevartok.lt

Aug 22, 2012, 10:44 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:58 AM

Pasakysime nežinantiems, kas yra zoofilija.

Zoofilija (gr. ζῷον ‘gyvūnas’ + φιλία ‘draugystė, meilė’) – lytinis nukrypimas, kai jaučiamas seksualinis potraukis gyvūnams. Būtent gyvūnai ir nupaišyti ant mašinėlės, skirtos vaikams. Tad kokia žala padaryta mažiesiems, kurie vienomis ar kitomis aplinkybėmis gavo žaislą iš „Maximos“?

„Maxima“ atstovė ryšiams su visuomene Olga Malaškevičienė atsiprašė kliento už patirtus nemalonumus. „Mūsų asortimente yra kelios identiškai komplektuotos tokios mašinėlės, skiriasi tik jų spalvos ir pavadinimai. Gavę šią informaciją skubiai grąžinome netinkamai pažymėtas mašinėles tiekėjui. Mūsų žiniomis, tiekėjai jau susisiekė su klientu, kuriam bus grąžinti pinigai“.

Nevartok.lt kreipėsi į žaislą importavusią įmonę „Sanifinas“, prašydami pakomentuoti situaciją.

„Tai yra mašinėlė, ant kurios sudėti atsitiktiniai užrašai. Niekas nepastebėjo to užrašo „zoophile“ (zoofilas). Pakuotėje rinkinyje buvo daug įvairių mašinėlių. Jos pagamintos Kinijoje, bet importuotoja į Europos Sąjungą yra Vokietijos firma. Mes jau išsiuntėme užklausimą į Vokietiją. Neigiamai vertinu, kad buvo parduodamos vaikiškos mašinėlės su užrašu „zoophile“. Mes jas surinksime iš prekybos. Susisiekėme su pirkėju Pauliumi ir atsiprašėme. Tai visiems nemalonus atvejis“, – sakė „Sanifinas“ didmeninės prekybos direktorius Virgis Černiauskas.

„Maxima“ savo ruožtu patikino, kad pirkėjai lentynose mašinėlių su užrašu „zoophile“ daugiau nesuras.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.