Pasidaryk pats: kaip pasisiūti penalą?

Visos mokyklinio amžiaus vaikų turinčios mamos puikiai žino: kiekvieną rudenį suruošti vaiką į mokyklą reikalauja ne tik laiko, pinigų, bet ir kūrybinių pastangų. Juk mažieji mėgsta savo naujais daiktais pasigirti klasėje, pasirodyti prieš draugus. Ne kartą teko pačiai patirti mažosios dukros apgailestavimą, kad klasės draugių kuprinės - gražesnės, penalai - įdomesni. Tokie jau tie vaikai...

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Giedrienė

2012-08-24 11:41, atnaujinta 2018-03-17 04:38

Žinau, kad negaliu savo dukros lepinti brangiais daiktais, bet džiaugiuosi, kad ją visuomet pradžiugina mano pačios sugalvoti ir padaryti mokykliniai daiktai. Tikiu, kad panašių rūpesčių turi ir kitos mamos, todėl manau, mano asmeninė patirtis ir patarimai gali būti naudingi ir kitiems.

Pirmiausiai norėčiau papasakoti, kaip prieš kiekvieną rugsėjį siuvu dukrai penalą. Tai darau dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, sutaupome pinigų. Antra, klasėje  niekas kitas neturės tokio daikto. Trečia - tai puiki proga atsikratyti įvairiomis namuose susikaupusiomis medžiagos atraižomis.

Paprastai penalus siuvu ryškius ir margus. Jam reikės: kelių skirtingų, bet tarpusavyje, spalva ir raštais derančių medžiagos gabalėlių. Vienas gali būti didesnis - apie 20 cm ilgio ir maždaug 15 cm pločio ir keli smulkesni gabaliukai detalėms. Dar prireiks maždaug 7 cm juostelės penalo kabliukui ir užtrauktuko.

* Pirmiausia perlenkiu didesnįjį medžiagos gabaliuką pusiau ir sudygsniuoju šonus. Išvertusi, matydama prieš akis gerąją pusę, per vidurį ar iš šonų dygsniuoju įvairias spalvotas juosteles užlenktais kraštais. Įsitikinusi, kad viskas pavyko, persiuvu mašina.

* Jeigu bazinę penalo dalį siuvate iš kelių mažesnio dydžio gabaliukų, naudinga dėti vidinį pamušalą - dėl tvirtumo.

* Tuomet eilė - užtrauktukui ir dekoratyviniam kabliukui. Darbas baigtas.

Tokius penalus galima daryti įvairiausių formų - apvalias, plokščias, trikampes. Pridedu keletą internete rastų pavyzdžių. Būtų labai smagu, jeigu ir kitos mamos pasidalintų savo kūriniais.

O kokiomis originaliomis mokyklos priemonėmis jūs pradžiuginate savo vaikus? Ką gaminate pačios? Kokių patarimų turite kitoms mamoms? „Bendraukime“ kviečia dalintis savo istorijomis, patarimais ir vaizdais. Jų laukiame adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.

Rytoj skaitykite, kaip Rasa savo dukrai aplenkia knygas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.