Kaip pasisiūti kuprinę iš seno vyriško švarko? (video)

Kiek kainuoja kuprinė? Ogi tiek, kiek senas vyriškas švarkas! Taip apsidžiaugiau, neseniai internete radusi video su paaiškinimais, kaip iš vyriško švarko pasiūti savo paaugliui kuprinę. Žinoma, pirmiausia atsiklausiau savo jaunuolio, ar jam patiktų tokia kuprinė. Tada kartu padėvėtų prekių parduotuvėje išrinkome tamsiai raudonos spalvos švarką ir ėmiausi darbo.

Daugiau nuotraukų (1)

Mama Ramunė

2012-08-28 17:24, atnaujinta 2018-03-17 02:34

Pabandžiau trumpai išversti, ką pasakoja vaizdo įrašo autoriai. Geriausia bus, jei žiūrėsite video, ten viskas gan paprastai paaiškinta.

Paimkite vyrišką švarką, kurio nebus gaila karpyti ir iš jo siūti kuprinę. Kuo jis didesnis, tuo geriau. Ties siūlėmis nukirpkite rankoves, taip pat apykaklę (atvartus). Išimkite pakietinimus iš pečių zonos, vadinamuosius petukus, jei tokie yra.

Jei norite, kad priekinės švarko kišenės būtų kuprinės priekyje, įlenkite į vidų švarko skvernus, kuriuose įtaisytos sagos bei skylutės sagoms, taip, kad kišenės atsidurtų viena šalia kitos.

Išverskite švarką išvirkščia puse, nukirpkite nereikalingas skvernų dalis, susiūkite švarko priekį taip, kad kišenės būtu viena šalia kitos.

Paskui susiūkite švarką apačioje bei šonuose taip, tarsi norėtumėte iš jo padaryti maišą.

Išvertę į blogąją pusę, iš susidariusio maišo kampų suformuokite trikampius, užsiūkite juos. Taip kuprinė taps talpesnė.

Švarko apačia tapo kuprinės dugnu.

Dabar imkimės viršutinės dalies. Priekyje ties pažastimis nukirpkite viršutinę švarko dalį. Taip iš viršutinės švarko nugaros dalies suformuosite kuprinės „dangtį“. Iš rankovių pasiuvamos kuprinės petnešos, jos pritvirtinamos prie pasiūto krepšio.

Ties kuprinės viršumi įsiūkite „lipukus“, kad kuprinė neišsižiotų, o kuprinės „dangtį“ padarykite užsegamą sagomis.

Ir viskas! Kuprinė pasiūta!

Tiesa, aš siūdama šiek tiek improvizavau, man svarbiausia buvo esminiai principai. Ir jums linkiu drąsos! O sūnui kuprinė labai patinka. Jis paskui ją patobulino visokiais piešiniais ir prisegtais ženkliukais. Sėkmės!

***

O kokiomis originaliomis mokyklos priemonėmis jūs pradžiuginate savo vaikus? Ką gaminate pačios? Kokių patarimų turite kitoms mamoms? „Bendraukime“ kviečia dalintis savo istorijomis, patarimais ir vaizdais. Jų laukiame adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.

Taip pat skaitykite, kaip pačiam pasisiūti penalą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.