Justiniškių gyventojai prikėlė fontaną naujam gyvenimui

Vilniaus Justiniškių rajono Taikos gatvėje veikia vienas iš nedaugelio Vilniaus miesto fontanų. Jis buvo išsaugotas ir prikeltas naujam gyvenimui bendromis Justiniškių gyventojų pastangomis.

Atgijęs Justiniškių fontanas.
Atgijęs Justiniškių fontanas.
Daugiau nuotraukų (1)

Justiniškių bendruomenės aktyvistai

Sep 1, 2012, 4:10 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:33 AM

Justiniškių fontano istorija kiekvienų metų vasarą atgyja ir primena – susitelkusi bendruomenė drauge gali pasiekti užsibrėžto tikslo. Jei rajonuose gyvena didžioji dauguma miesto gyventojų, jų žaliosios erdvės turi būti puoselėjamos ir gali tapti traukos centru.

Sėkmingai įgyvendinta pilietinė iniciatyva prasidėjo nuo idėjos, virtusios referendumu-akcija „Atgaivinkime Justiniškių fontaną“. Jos metu jau per porą valandų buvo surinkta šimtai parašų. Bendruomenė kartu su buvusiu parlamentaru Rimantu Remeika kreipėsi į Vyriausybę ir gavo lėšų, įtikinusi ją fontano reikalingumu. Bendruomenės pastangomis buvo rekonstruotas ne tik fontanas, bet ir aplink jį esanti teritorija: išklotas šaligatvis, atnaujinta veja, įrengti suoliukai, pasodinta medžių, krūmų ir gėlynų.

„Idėja kilo gyventojams, man tereikėjo padėti. Geriausi pasiūlymai ateina iš pačių gyventojų, o politikams lieka juos išgirsti ir paversti darbais“, – teigė R. Remeika.

Kiekvienas miestas daugiausia dėmesio skiria centrui, o aplinkiniai rajonai, dažnai dar vadinami „miegamaisiais“, nustumiami į antrąjį planą. Justiniškių rajonas tvirtai parodė – „mes nemiegame“ ir džiaugiamės savo sukurtu fontanu. Tokio galėtų pasimokyti ir miesto centras – šalia Seimo ar senamiestyje esantys fontanai neveikia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.