Apie seksualinį gyvenimą - be paslapčių

Lietuvoje šnekėti lytinio gyvenimo temomis vis dar yra tabu. Didžioji dalis jaunuolių pasijuokia iš temų, susijusių su seksu, o suaugusieji mieliau sprendžia savo problemas tylomis, dažnai ieškodami atsakymų į iškilusius klausimus diskusijų forumuose nei pasidalina nerimu su savo partneriu ar partnere.

Daugiau nuotraukų (1)

Aranta Būtautaitė

Sep 20, 2012, 9:54 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:13 PM

Apie skubiąją kontracepciją skaitykite čia

Kas slypi už šio uždarumo? Stereotipai, abejonės, netinkama informacija ar jos suvokimas... Vyrauja klaidinga nuomonė, jog žmogus, kuris drįsta diskutuoti apie seksualinę sveikatą, turi rimtesnių problemų nei tie, kurie elgiasi taip, tarsi seksas iš vis neegzistuoja.

Norime mes to ar ne, lytinis gyvenimas yra ne mažiau svarbus už socialinį: lytinė patirtis brendimo amžiuje, santykiai su antrąją puse, šeimos planavimas, vaiko seksualinis auklėjimas, lytiškai plintančios ligos ir kita. O žinojimas – tai pagrindas atsakingam ir pagarbiam požiūriui į partnerį, gyvybę bei vaiko ateitį.

Aš, Aranta Būtautaitė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Medicinos fakulteto V kurso studentė bei LSMU SMD Seksualinės sveikatos būrelio įkūrėja, domiuosi ir aktyviai veikiu šioje srityje jau keleri metai. Studijuodama mediciną supratau, kaip sunku žmogui, nesančiam baltų chalatų apsuptyje, suvokti informaciją, kuri svarbi jo gerai fizinei bei psichinei būklei.

Turime atvirai kalbėti apie seksualinę sveikatą. Todėl nuo šiol „Bendraukime“ puslapyje kas savaitę dalinsiuosi savo žiniomis ir patarimais.

Šios skilties tikslas – medicinos ir psichologijos žiniomis paremtas lytinis švietimas įvairiomis seksualinės sveikatos temomis, kaip lytiniai santykiai, lytinė elgsena, nėštumas, vaisingumas, gimimų kontrolė ir kontracepcija, hormonų bei patologinių organizmo būklių įtaka seksualiniam potraukiui, nepageidaujamas vaistų poveikis ir daugybė kitų.

Kartu su jumis griausime mitus, vysime baubus ir galbūt atversime duris naujam, atviresniam požiūriui į lytinį gyvenimą.

Diskutuokime - jūsų minčių ir pasiūlymų dėl būsimų temų, aktualių problemų lauksiu komentaruose arba adresu bendraukime@lrytas.lt.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.