Užsuko netikėti svečiai? Tave išgelbės riestainiai su mėsa!

Labai nemėgstu ilgai stovėti prie viryklės ir kažką įmantraus gaminti. Todėl kai ateina netikėtų ir alkanų svečių, padarau riestainukų su mėsa. Tereikia nesaldžių mažų riestainių (gali būti su įvairiais prieskoniais – krapais, kmynais, sūrio skonio ir t. t.) ir faršo. Vieno kąsnio užkandžius paruošite per 30 minučių.

Daugiau nuotraukų (1)

Išradėja

Sep 20, 2012, 3:18 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:23 PM

Kaip viskas vyksta?

Paruošiu mėsą

Pirmiausia paruošiu faršą. Jei turiu du pakelius riestainių, reikia apie 500 gramų maltos mėsos. Į ją įmušu kiaušinį, įberiu druskos, pipirų, dar kokių prieskonių pagal skonį (tarkime, kmynų ir Provanso žolelių) ir viską sumaišau.

150-180 laipsnių

Įjungiu orkaitę. Ją reikia įkaitinti iki 150-180 laipsnių. Kol orkaitė kaista, į skardą išberiu riestainius, sudėlioju juos vieną šalia kito, kad niekur nebūtų „dviem aukštais“.

Uždengti skyles

Riestainių skyles pridengiu nedideliais paruoštos maltos mėsos gabalėliais. Jie turėtų būti didesni už riestainio skyles, kad išsilydžius daliai riebalų, mėsos gabalėliai nepasiliktų ant skardos, bet liktų prikibę prie riestainių.

20 minučių

Paprastai kepu riestainius su mėsa apie 20 minučių. Priklausomai nuo orkaitės, gali prireikti kepti 10 minučių ilgiau. Svarbiausia, kad mėsa iškeptų.

Ir viskas! Dėkit į lėkštę, galima kaip papuošimą pridėti kokį baziliko ar petražolės lapą, papjaustyti pomidorų ir užkandis paruoštas. Jį galima valgyti ir šiltą, ir šaltą.

Skanaus!

Turite savo genialų netradicinį receptą? Siųskite jį adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite „Bendraukime“ sistemoje.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.