Mažeikiai pasirašė už tuos, kuriuos nurašė valstybė

Mažeikiams svetimo skausmo nebūna! Sekmadienį, nepaisant stipraus lietaus ir vėjo,  Mažeikiuose įvyko tradicinė rudens šventė Bobų vasara 2012. Jos metu LIBERTA Mažeikių „Rotary“ klubas surengė Gargžduose įvykusios parašų po peticija „Už vaikų teisę gyventi“ rinkimo akciją. 

Žmonėms net nereikėjo daug aiškinti apie peticijos svarbą - Ramunės Šliuožaitės ir jos vaikų nuotraukos visiems priminė garsią istoriją.<br>Organizatorių nuotr.
Žmonėms net nereikėjo daug aiškinti apie peticijos svarbą - Ramunės Šliuožaitės ir jos vaikų nuotraukos visiems priminė garsią istoriją.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva

Oct 1, 2012, 9:56 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:14 AM

Akcijoje dalyvavo Mažeikių miesto, rajono gyventojai, svečiai. Šventėje dalyvavęs Artūras Zuokas taip pat neliko abejingas ir pasirašė peticiją. Žiūrėkite vaizdo reportažas

„Žmonės ne tik noriai pasirašinėjo peticiją – jie net specialiai ieškojo mūsų palapinės, kuri buvo atokiau nuo šventės šurmulio, klausdami, kur čia pasirašyti už vaikučius, kuriuos nurašė valstybė?“ - sakė viena LIBERTA Mažeikių „Rotary“ klubo atstovių.

Mažeikiečiai ir šventės svečiai taip susivienijo, kad bandantiems suabejoti, ar tikrai pavyks surinkti daug parašų, atrėždavo: „Jei visi bus tokie kaip jūs, tuomet gal ir nepavyks“.

Surinkta 1 312 parašų.

Žmonėms net nereikėjo daug aiškinti apie peticijos svarbą - Ramunės Šliuožaitės ir jos vaikų nuotraukos visiems priminė garsią istoriją.

Vaikai serga reta genetine medžiagų apykaitos liga. Šių trijų vaikų gyvenimo kokybė tiesiogiai priklauso nuo gydymo 2005 metais išrastu vaistu „Naglazyme“. Atsakingi Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai mano, kad šis vaistas yra per brangus, reiškia - vaikai pasmerkti mirčiai.  LR atsakingos institucijos net neieško būdų vaistą kompensuoti ir skirti vaikams. Ar jie neverti gyventi? Mes - už vaikų teisę gyventi!

Akcija norėjome atkreipti visuomenės ir atsakingų institucijų dėmesį, kad visų miestų ir rajonų žmonės yra vieningi. Artimo bėda - kiekvieno mūsų rūpestis, o indėlis ir palaikymas labai svarbūs“, - sakė LIBERTA Mažeikių „Rotary“ klubo prezidentė Edita Rancienė.   „Rotary“ klubai Lietuvoje perima estafetę: kitą šeštadienį parašų rinkimų akcija „Už vaikų teisę gyventi“ bus vykdoma Akmenėje.

Akcijos metu svečiai buvo vaišinami „Rotary“ klubo narių ir rėmėjų iškeptais gardžiais obuolių pyragais.

Šventėje Bobų vasara 2012 koncertavo Mažeikių rajono meno kolektyvai, muzikos grupė iš Klaipėdos „Old City Band“. Vyko „Mis/Bobų vasara 2012“ rinkimai,  buvo kuriamos skulptūros bei kilimai iš rudens gėrybių. Dalyviai į šventę atsinešė gamtos išmoningų kūrinių, o kūrybingiausi ir išradingiausi šventės dalyviai buvo apdovanoti.

Šventėje dalyvavo Mažeikių rajono seniūnijos, bendruomenės, kultūros įstaigos atstovai, ūkininkai, sodininkai, daržininkai, tautodailininkai. Taip pat - „Rotary“ klubų atstovai iš kitų miestų bei rajonų.  

Daugiau informacijos apie Ramunės Šliuožaitės vaikų ligą galima sužinoti šeimos sukurtame internetiniame puslapyje www.worth2live.com. Pasirašyti peticiją taip pat galima internete.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.