Nerūkymo kaina – 15 papildomų kilogramų ir sunkumai rišantis batus

Mano metimo rūkyti istorija prasidėjo prieš 10 metų. Tada pirmąsyk nuvykome pasižmonėti į Kaliningradą ir sužavėti svaigalų bei rūkalų kainų turėjome sunkiausias pagirias gyvenime. Nusprendžiau daugiau nė lašo ir nė dūmo. Pirmas tris dienas viskas atrodė neįtikėtinai paprasta, išskyrus „puikų“ apetitą ir augančius kilogramus.

Po trijų savaičių nerūkymo vyras priaugo 15 kilogramų. 123rf asociatyvi nuotrauka.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Po trijų savaičių nerūkymo vyras priaugo 15 kilogramų. 123rf asociatyvi nuotrauka.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Evaldas

Oct 3, 2012, 5:33 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:31 AM

Nieko naujo, raminau save – kilogramus lengviau tirpdyti, nei mesti rūkyti. Po trijų savaičių svarstyklės pradėjo artėti prie 100 kilogramų, o tai penkiolika kilogramų daugiau nei įprastai. Batus užsirišti jau darėsi sudėtinga, o nuotaika pradėjo gesti.

Pažadas nevartoti alkoholio buvo sulaužytas – raminau stresą, o galvoje sukosi tik viena mintis: kaip susitvarkyti su šia nepakenčiama situacija. Vienintelis logiškas kelias buvo užtraukti dūmą. Žinoma, tik vieną. Tačiau pamenu, kad jau tą patį vakarą surūkiau 11 pačių lengviausių cigarečių. Tada pakelį ryt ir poryt...

Nuo pirmo rimto bandymo praleidau trejus metus eksperimentuodamas ir vis labiau gailėdamas savęs. Pradėjau domėtis kitais rūkoriais, kurie metė. Ir visada būdavau skeptiškas ir abejodavau jų paistalais apie „lengvą metimą“.

Sykį futbolo treniruotei įpusėjus mano plaučiai nusprendė išlipti iš krūtinės. Eilinį kartą bandžiau mesti rūkyti. Vėl nusipirkau kramtomos gumos ir visam pasauliui paskelbiau, kad metu. Žinoma, po dienos vėl rūkiau, tačiau atsirado pirmas žmogus pasaulyje, kuris pasakė: „Aš suprantu, ką tu išgyveni, nes pats ką tik mečiau rūkyti.“

Kolega ką tik baigė skaityti Alleno Carro airišką knygos versiją ir dar beskaitydamas metė rūkyti. Jau buvau beįjungiąs visą savo skepticizmą, tačiau išgirdau: pažiūrėk į save, žioply, vis tiek neturi ką prarasti. Ir aš sutikau, tiesiog darbe atsiverčiau knygą ir negalėjau sustoti. Po pirmų puslapių supratau, kad mesdamas tikrai nieko neprarandu, prarasiu tik rūkydamas toliau.

Mane labiau sunervino, kad liepiama rūkyti, kol baigsiu skaityti knygą. Skaityti sekėsi labai lėtai. Tad sulaužiau šią taisyklę ir nebesugebėjau prisidegti nė vienos cigaretės savo gyvenime. Taip jau 7 metus. Negana to, negaliu nustoti mėgautis savo laisve ir pasakoti kitiems, kaip viskas iš tiesų paprasta ir kaip jie neturi ko prarasti mesdami.

***

Šis tekstas dalyvauja konkurse „Kaip aš mečiau rūkyti“. Jeigu ir jūs atsikratėte šio žalingo įpročio, pasidalinkite savo istorija ir patarimais. Jūsų asmeninių istorijų ir patarimų laukiame iki spalio 14 d. Savo tekstus ir vaizdus siųskite adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.

Trijų, redakcijos nuomone, labiausiai įkvepiančių istorijų autoriams padovanosime savaitgalio poilsį dviem gamtos apsuptyje esančiame viešbutyje „Belvilis“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.