R. Kalinkinas – pačioje rampų šviesoje

Roberto Kalinkino pavardę išgirdau dar prieš tai, kai aplinkui žmonės ėmė apie šį dizainerį šnibždėtis, o spauda rašyti. Buvusi mano kambariokė Akvilė tuo metu pasakojo, turinti vieną kūrybingą, įdomų ir unikalų draugą, kuris sukūrė labai originalią rankinę iš vinilinių plokštelių ir automobilio saugos diržo. Antrą kartą Roberto pavardę išgirdau jau tuo metu, kai ėmė sklisti geri atsiliepimai apie jį kaip dizainerį, turintį išskirtinį braižą. O ir „antrojo karto“ ilgai laukti tikrai neteko:  savo originalumu ryškiai šviečiančios žvaigždės greitai būna pastebėtos!

R. Kalininkino kolekcijos pristatymas.<br>V. Alesiaus nuotr.
R. Kalininkino kolekcijos pristatymas.<br>V. Alesiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tuštutė Intrigantė

Oct 13, 2012, 6:17 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:22 AM

Šiuo metu R. Kalinkinas – pačioje rampų šviesoje. Po 2013– ųjų pavasario/ vasaros mados kolekcijos šou dauguma svečių, tarp ir korespondentų, išreiškė savo didelį susidomėjimą, netgi susižavėjimą. Be to, ne šiaip pavartojau žodį šou, nes manau, kad tai buvo daugiau nei pasirodymas!

Po tokios įžangos net gėda prisipažinti, kad pati kolekcijos pristatyme net nebuvau. Tačiau kaipmat noriu pasiteisinti: taip nutiko ne dėl to, kad nenorėjau arba, dar baisiau būtų pagalvoti, nežinojau apie tokį Lietuvos mados platformos įvykį. Buvau didžiai nuliūdusi, kad spalio 10– ąją nuvykti į "Siemens" areną nepavyks, tačiau žmonių atsiliepimai, fotografijos ir straipsniai perteikė tokius stiprius įspūdžius, kuriuos, iki šiol maniau, galima patirti tik pačiai apsilankius kokybiškame, dėmesį ir simpatijas pritraukiančiame renginyje.

Drabužiai, aksesuarai ir kolekcijos pateikimo ypatybės, kitos detalės pačios kalba už save. Jei ten buvai, supranti, ką turiu omenyje.    

Apie kolekcijos pristatymą – arba gerai, arba nieko             

Atsiliepimai byloja apie beveik preciziškai suorganizuotą Roberto renginį, kurio metu ne tik buvo pasirūpinta pasirodymo kokybe, bet ir atvykusių svečių ir šou dalyvių patogumu, o kolekcijos kūrinių žavesys užtikrino pristatymo sėkmę. Galiu teigti ir tai, kad "Siemens" arenoje tą vakarą susirinkę svečiai savo stiliumi nė per nago juodimą nenusileido Juozo Statkevičiaus šou mėgėjams.

Esu tikra, pastarųjų dauguma taip pat spalio 10– ąją praleido stebėdami RP podiumu žingsniuojančias gražuoles ir gražuolius. Taigi ne vienas visuomenėje žinomas veidas šmėžavo tarp žiūrovų, beje, ir ant pakylos: Justinas Jarutis, Gabrielė Martiarosinaitė, "Empti" vokalistė Giedrė ir kiti. Pasirodymo scenografiją statė pats Gytis Ivanauskas, o modelių žingsnių taktus diktavo Leono Somovo garso takelis. Galiausiai renginį vainikavo specialus populiariosios Jazzu pasirodymas.

Kol reklaminius stendus puošė iššaukianti ir diskusijas kurstanti R. Kalinkino naujos kolekcijos pristatymo reklama, ne vieno mada besidominčio praeivio galvoje kirbėjo klausimas, ar būsimas šou privers aiktelti net šitaip: „Jėzau, kokios kelnės!”. Bent jau pamačiusi nuotraukas iš renginio aš tikrai aiktelėjau. Ir ne kartą. Nuo šiol mano svajonių spinta ta, kurioje yra bent 70 proc. šios kolekcijos drabužių ir aksesuarų! Viename interviu R. Kalinkinas sako, jog nenorėjo apsiriboti siaura spalvų palete ar keliais drabužių kirpimo būdais. Ir tikra tiesa – ne veltui reikėjo 100 modelių.

  „Nuo...Iki“

Pavasario/ vasaros kolekcijoje dominuoja žemiškos spalvos, pasteliniai atspalviai, tačiau nebuvo pamiršti ir tie, kurie savo aprangos spalvų gama ar medžiagų tekstūra siekia išsiskirti: aistringo raudonio suknelė,  ryškaus mėlio vyriškas paltas, stilizuotas militaristinėmis detalėmis, odiniai švarkai itin plačiomis rankovėmis, sujuosti diržu ir taip sudarantys peplum įspūdį, man priminė DIOR braižą.

Taip pat įspūdį paliko skrybėlės, skirtos dėvėti šiuolaikiškoms damoms. Nekalbant jau apie prabanga, elegancija ir seksualumu spindinčią auksinę suknelę, kurią vilkėti ne nuodėmė tik išskirtinei, veržliai, ekstravagantiškai moteriai ir tik išskirtinio, ypatingo vakaro metu.  Kolekcijos drabužiai, sukurti dėvėti situacijose „nuo...iki“! Beje, UFF kirpėjų bei stilistų komandos darbo rezultatams turbūt  nei vienas iš salės neturėjo priekaištų.

Daug dėmesio ir kruopštumo skirta detalėms: pradedant tobulai sutvarkytose modelių šukuosenose išsiskiriančia riesta sruoga, baigiant perlais siuvinėtomis suknelėmis ar, man asmeniškai R. Kalinkino braižą atspindinčiomis, kai kuriuose modeliuose pabrėžiamų siūlių, klosčių kritimo žaidimu. Dirželis bei nestandartinis avalynės modelių sprendimas – ne vieno rūbų derinio akcentas, o kai kuriems kolekcijos modeliams parinktas odos pavidalas demonstruoja ne tik mėginimą įsilieti į šiuolaikines pasaulines mados tendencijas, bet tarsi atspindi ir tvirtus pačių dizainerių – Roberto ir jo žmonos – charakterius.

Trikampės RK delninukės, greičiausiai, visų Lietuvos fashionistų must have sąrašo pirmojoje vietoje. O, mano nuomone, nuo šiol kiekvienos stilingos moters spintoje turėtų būti bent viena Roberto Kalinkino pavasario/ vasaros kolekcijos suknelė. Regis, praleidau vieną iš svarbiausių ir geriausių šių metų renginių bei Lietuvos mados istorijos įvykių...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.