Mečiau rūkyti, ir man negresia priaugti svorio!

Rūkiau apie 10 metų ir gan intensyviai – kartais net po visą cigarečių pakelį į dieną. Tai, kad cigaretės brango, atsirado užrašai ant pakelių apie tai, kad rūkymas kenkia sveikatai, ar artimųjų skatinamai mesti rūkyti nepadėdavo. Taip pat, kad senelis visą gyvenimą rūkęs mirė nuo plaučių vėžio nepaskatino atsisakyti šio žalingo įpročio.

Dar prieš metant rūkyti paskaičiavau, kad už tuos pinigus, kuriuos išleidžiu rūkymui galiu susimokėti už aktyvią sporto veiklą, ar šokių pamokas.<br>123rf. nuotr.
Dar prieš metant rūkyti paskaičiavau, kad už tuos pinigus, kuriuos išleidžiu rūkymui galiu susimokėti už aktyvią sporto veiklą, ar šokių pamokas.<br>123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2012, 2:10 PM, atnaujinta Jan 17, 2024, 2:56 PM

Tačiau visada žinojau, kad pati turiu atrasti viduje ir stiprinti motyvaciją ir nusiteikimą mesti rūkyti. Ir ta motyvacija atsirado prieš pusę metų, kurią valios pastangomis stiprinu iki šiol. Taip pat labai padėjo pasikeitusi aplinka – nebeliko šalia draugų, su kuriais buvome įpratę susitikę parūkyti, sutikau artimą žmogų, kuris labai palaiko mano metimą rūkyti – tai labai padeda.

Visi, kurie metė rūkyti sakė, kad nebus lengva ir kartais tas noras bus stiprus vėl pradėti. Dabar sutinku su jais – kartais būna labai sunku nenusipirkti cigarečių ir stovėdama parduotuvėje ilgoje eilėje tenka kovoti su savimi, kad tik nesugalvočiau jas nusipirkt.

Labiausiai tokiu momentu tikriausiai padeda prisimenamos frazės iš perskaitytos Alleno Carro knygos „Lengvas būdas mesti rūkyti“, kurią greičiausiai paminės visi, kurie metė rūkyti ir kuriems ši knyga padėjo.

Rūkymas yra priklausomybė ir pirmas žingsnis, kaip ir kiekvienoj priklausomybėj yra pripažinimas, kad esi priklausomas nuo cigarečių. Kad negali po įtempto darbo „atsipalaiduoti“, susinervinusi „nusiraminti“, džiaugdamasi „pasidžiaugti“, nuliūdus „liūdėti“ be cigaretės.

Suvokimas, kad negali laisvai gyventi ir visą tai gali užpildyti kita naudinga sau veikla labai padeda. Dar prieš metant rūkyti paskaičiavau, kad už tuos pinigus, kuriuos išleidžiu rūkymui galiu susimokėti už aktyvią sporto veiklą, ar šokių pamokas. Visada norėjau užsiimti sporto veikla.

Pasitaikius progai nusprendžiau lankyti japonų kovos menus “Aikido” ir nesigailiu. Treniruočių metu pastebėjau, kad atvirkščiai, nei sakoma, kad metus rūkyti priaugi svoriu, metu svorį ir kūnas atsigavo, bei tapo tvirtesnis ir sveikesnis...

Dabar nereikia nervingai laukti darbo pertraukėlės, kad parūkyčiau. Rūkymas nebetrukdo susikaupti ir atlieku daug daugiau darbų, nei tuo metu kai rūkiau. Taip pat, dabar nėra komplekso dėl blogo cigarečių kvapo tiek darbe, tiek laisvalaikio metu. Nebeliko ir savigraužos dėl išleistų pinigų cigaretėms ir liko tik džiaugsmas, kad tuos pinigus panaudoju veiklai, kuri padeda tobulėti tiek dvasiškai, tiek stiprėti fiziškai.

***

Šis tekstas dalyvauja konkurse „Kaip aš mečiau rūkyti“. Trijų, redakcijos nuomone, labiausiai įkvepiančių istorijų autoriams padovanosime savaitgalio poilsį dviems gamtos apsuptyje esančiame viešbutyje „Belvilis“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.