Seminaras apie ateities maistą griaus įsigalėjusius stereotipus

Mokslas gali būti įdomus  

Daugiau nuotraukų (1)

ratislovas

Oct 22, 2012, 4:22 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:53 PM

Kas nutiktų, jeigu keli skirtingų sričių specialistai norėtų supažindinti klausytojus su ta pačia problema? Rezultatai nenuspėjami, todėl geriausia, ką gali padaryti – ateiti ir pamatyti pats!   SeminarasAteities maistas“ – tai „Mokslo ir Meno diskusijų“, vykusių 2010 m. pavasarį, tęsinys. Jie skirti visiems, norintiems praplėsti savo akiratį ir geriau susipažinti su tomis disciplinomis, kurios iki tol atrodė svetimos ir nesuprantamos. Tai puiki galimybė ne tik sužinoti daugiau, bet ir pabendrauti, rasti bendraminčių ir netgi pritaikyti įgytas žinias praktiškai. Šį kartą taip pat bus galima išbandyti netradicinius maisto gaminimo būdus!  

„Ateities maistas“

Vieta: meno studija „Artoteka“, A. Strazdelio g. 1, Vilnius

Laikas

: 2012 m. lapkričio 3 d., šeštadienis, nuo 14 iki 19 val.   Kokį maistą valgysime ateityje? Kaip jis atrodys, ar bus sveikesnis nei šiandien? O gal tau būtų įdomu išgirsti apie naujausias gastronomijos ir konditerijos gudrybes? Juk maisto ruošimas ir mokslas – tik iš pirmo žvilgsnio visiškai nesusiję dalykai. Praktinio užsiėmimo metu turėsi galimybę tuo įsitikinti – išbandyti ledų gamybą su azotu ir kitas mums dar neįprastas technologijas.  

Seminaro programa

*

14:00 – 14:15 Įžanginis žodis (renginio vedėjas Andrius Ivanovas);

14:15 – 15.00 Maistas kaip organinių cheminių medžiagų sistema. Jo skaidymas ir apdorojimas, patekus į mūsų organizmą (VU Chemijos fakulteto Organinės chemijos katedros doc. Albinas Žilinskas);

15:30 – 16:15 Naujausios gastronomijos tendencijos (pranešėjas tikslinamas);

16:45 – 17:30 Naujausios technologijos, naudojamos maisto gamyboje (KTU Maisto technologijos katedros prof. Rimantas Venskutonis);

18:00 – 19:00 Praktinis užsiėmimas (Simas Janulis)  

* Dėl nenumatytų aplinkybių programa gali šiek tiek keistis.

Registracija ir kontaktinė informacija

Apie savo dalyvavimą būtina pranešti iš anksto internetiniame puslapyje www.mokslasirmenas.lt/seminarai.   Vietų skaičius ribotas. Registracija į seminarą „Ateities miestas“ vyksta iki spalio 19 dienos 12 valandos, į „Ateities maistas“ – iki lapkričio 2 dienos 12 valandos).  

Šis projektas yra finansuojamas pagal Viešosios įstaigos Socialinių inovacijų instituto vykdomą projektą „Mokslo ir technologijų populiarinimo renginių rėmimo ir gebėjimų ugdymo sistema“ (VP1-3.2- ŠMM-02-V -02-004), kuris finansuojamas pagal 2007 – 2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos priemonę VP1-3.2- ŠMM-02-V „Žinių apie mokslą ir technologijas gilinimas ir sklaida tarp mokinių ir jaunimo bei lyčių lygybės moksle skatinimas“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.