Trijų parų vakarėlis po Baltuoju tiltu – laimingiems žmonėms

Miesto gyventojai įpratę laisvalaikį leisti senamiesčio baruose bei naktiniuose klubuose. Deja, jų savininkams ir svečiams dažnai problemas sukelia besiskundžiantys, Vilniaus širdyje įsikūrę gyventojai. Žinoma, Vilniaus savivaldybė ima reaguoti į pranešimus nemaloniausiais būdais: apriboja negaiviųjų gėrimų licencijas, kas kartą pravažiuoja tvarkdariai, tarsi žandarai, matuojantys decibelus. Mat lauke besišnekučiuojantieji kelia didelį triukšmą, ar muzika groja per garsiai...

"Gluck" atidarymo vakarėlis truks 72 valandas.<br>"MiestoDžiunglės" nuotr.
"Gluck" atidarymo vakarėlis truks 72 valandas.<br>"MiestoDžiunglės" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Reiveris Paklydėlis

Nov 2, 2012, 4:35 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:36 PM

Kelių draugų komanda, siekdama išvengti tokio diskomforto ir keblumų, nusprendė atidaryti barą / naktinį klubą kiek toliau nuo gyvenamųjų namų, tačiau ne taip toli nuo senamiesčio dūzgesio – po Baltuoju tiltu!  Kas tai per vieta? Jau lapkričio pradžioje duris atversiantis „Gluck“!

Indrė Ginkevičiūtė, viena įkūrėjų komandos narių pasakoja, kad čia galėsi ir pašokti, ir pavalgyti, ir stalo žaidimus pažaisti bei atrasti savo jaukų, pamėgtą kampą. Šiltuoju sezonu – laisvalaikį leisti ir nepakartojamu peizažu grožėtis galėsi Baltojo tilto burių terasoje… Atrodo, kad „Gluck‘as“ – bus vienas geresnių pokyčių Vilniaus naktinio (ir ne tik) gyvenimo sūkuryje! Be to, atidarymas bus ne šiaip sau, o vakarėlis, truksiantis 72 valandas!

Į smalsuoliams iškilsiančius klausimus atsako Indrė:  

– Tai ir papasakok, kaip gimė, vystėsi idėja, atverti naujo klubo „Gluck“ duris?

– Idėja ilgą laiko tarpą po truputį brendo, nes mūsų kolektyvo gyvenimas seniai sukasi aplink baro veiklą. Radome laisvas patalpas po Baltuoju tiltu, na, tiesą sakant ir virš jo! Žinodami senamiesčio barų ir klubų nesutarimus su kaimynystėje gyvenančiais žmonėmis nutarėme nieko nelaukti ir įgyvendinti savo idėjas! Rugpjūčio pabaigoje jau kibome į darbus. Viską darėme patys, savomis rankomis, net stalai – rankų darbo. O lapkričio 8-9-10 dienomis jau kviesime visus užsukti į atidarymą, 72 valandas trunkantį vakarėlį!

– Kodėl „Gluck“?

– Pavadinimą išties ilgai galvojome... Norėjome lietuviško, bet terminai vertė skubėti, o idealaus varianto taip ir neradome. Mūsų partnerių pavadinimas yra vokiškas, tai man šovė į galvą žodis „Das Gluck“. Juk išvertus iš vokiečių kalbos jis reiškia laimę.

Mūsų šnekamojoje kalboje taip pat vartojamas žodis gliukas, kuris reiškia nesamų dalykų matymą, jutimą. Tai atsispindi interjero detalėse: pavyzdžiui, baro sienų linijos, žvelgiant iš skirtingų pusių, atrodo nelygios, apgauna mūsų akis, taip pat įvairūs piešiniai patalpose. Beje, mūsų logotipe „G“ raidė tarsi atsiskiria nuo likusio žodžio kitokiu šriftu, tuomet lieka tik luck, o luck reikšmė – irgi laimė, tik anglų kalboje!

– Kokiems žmonėms skirtas Gluck‘as?

– Mūsų baras / klubas bus skirtas įvairiai auditorijai. Programos bus rengiamos tiek alternatyvios muzikos mylėtojams, tiek žmonėms, kurie dar ieško savo mylimos vietos, tiems, kuriems kiti barai ar klubai neįtinka dėl tam tikrų priežasčių: pavyzdžiui, įpareigoja dress code ar meniška aplinka ir t.t. Pas mus visada rasi fainą atmosferą, niekas neparins ir linksmai praleisi laiką! O Glück’o programa daugiau mažiau orientuota į geros populiariosios muzikos kultūrą.

– Jūsų atidarymo vakarėlis, truksiantis 72 valandas – tarsi festivalis! Ko gali tikėtis žmonės, planuojantys ateiti ir pasveikinti Glück‘ą ir jo komandą?

– Dieną, be abejonės, bus įkurtos veiklos ir poilsio zonos. Vis dėlto, trims šokių vakarams reikės nemažai ištvermės! Šiuo metu galime išduoti paslaptį, jog muzikinėje programoje dalyvaus radijo laidų vedėjai ir vakarėlių didžėjai – SiSi (ZIP fm), Rembo (ZIP fm), taip pat vakarėlio svečius linksmins No DJs (Victor Diawara), Rimas Šapauskas, Mamania (G&G Sindikatas), projekcijomis apsišarvavęs Gerai Gerai, girdėsite Tomo Boo (Boogaloo), Justo Fresh (Mondayjazz/ Boogaloo), Flaxen Beats ir Spitzin (Cotton Swing Club) sukamus gabalus.

– Klubas lankytojams – tai vieta, kurioje galima smagiai praleisti laiką, pašokti, pavakaroti. Tačiau jo įkūrėjams tai ne tik savas kampas, kuriame praleidžiama didžioji laiko dalis, bet pirmiausiai – verslas. O verslas yra rizika. Taip išeina, kad esate žavūs ir drąsūs, tad rizikuoti nebijote?

– Na, mes nesam naujokai baro, kaip verslo, aplinkoje, esame tokie mažiukai grand‘ukai. Žinome kas, kaip ir kada turi būti bare ar klube. Be to, kiekvienas turime sritį, kurioje nusimanome, o ir vienas kitą puikiai papildome! Mano sritis – vadovauti (nusijuokia. - Red.). Privalau sureguliuoti, kad viskas būtų vietoje ir laiku, kurti naujus tikslus ir planus.

– Jūs, įkūrėjai, visi esate draugai. Tačiau sakoma, kad jeigu gali negyventi su draugu, tai negyvenk, jei gali su juo nedirbti – nedirbk. Nejau nekyla jokių nesutarimų? Nebijote, kad įsisukę į verslą sugriausite savo draugystės ryšius?

– Mes esame laiko patvirtinta komanda. Ir draugystės ryšiai labai tvirti. Visi žinome, ko vieni iš kitų galime tikėtis, kaip vienas ar kitas elgsis, ką sakys atitinkamoje situacijoje. Mes mokame kalbėtis, diskutuoti, ieškoti kompromisų. Manau, mūsų draugystė šiam verslui – tik į naudą! 

Daugiau Reiverio Paklydėlio tekstų - miestodziungles.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen