„Daržovės geriausiai laikosi tamsioje, gerai vėdinamoje patalpoje. Šviesoje negalima laikyti maistinių bulvių, nes jos pažaliuoja, kaupiasi salaninas, bulvės įgauna aitrų skonį. Dauguma daržovių geriau laikosi žemesnėje temperatūroje. Optimali – artima 0 laipsnių C.
Išimtis yra sodinimui skirti svogūnai, kuriuos geriausia laikyti 15 laipsnių C ir aukštesnėje temperatūroje. Laikant žemesnėje temperatūroje išauga daug žyduolių. Maistui skirtus svogūnus galima laikyti 2-3 laipsnių C temperatūroje ar net žemiau 0.
Drėgnoje patalpoje kopūstų gūžės geriau laikysis, jeigu jas apibarstysime kreidos milteliais (2 kg kreidos 100 kg kopūstų).
Morkos ir burokėliai geriausiai laikosi, jeigu juos sluoksniuosime su smėliu arba durpėmis. Tačiau per drėgnai susluoksniuotos morkos ar burokėliai pradeda leisti daigus; nuo to blogėja jų kokybė ir skonis. Todėl smėlis ir durpės negali būti per daug drėgni. Tačiau ir sausas smėlis bei durpės taip pat netinka – tuomet drėgmė traukiama iš daržovių ir jos vysta. Galima šias daržoves saugoti ir polietileniniuose maišuose, bet reikia juos subadyti, kad patektų oras“, – nevartok.lt pasakojo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausiasis specialistas Franc Komarovski.
Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.