Kauną nušvietė įspūdingas KTU bendrabučio sveikinimas

Nors iki Kalėdų dar liko daugiau nei dvi savaitės, Kaunas jau gyvena kalėdinėmis nuotaikomis. Ir tą nuotaiką jau trečius metus iš eilės padeda kurti 10 Kauno technologijos universiteto (KTU) bendrabučio bendruomenė. 2010 metais jie nustebino, nors ir ne visiems matomu, tačiau įspūdingu iš šviečiančių raidžių sudėtu užrašu „SU KALĖDOMIS!“.

10-ojo KTU bendrabučio sveikinimas.
10-ojo KTU bendrabučio sveikinimas.
Daugiau nuotraukų (1)

KTU studentai

2012-12-07 17:55, atnaujinta 2018-03-14 19:17

2011 metais teko daugiau padirbėti ir dėl to buvo sukurtas didžiulis šviečiantis atvirukas, kuriame buvo užrašyta „10 KTU BENDRABUTY ŠVIESU – KOL MES KARTU! SU KALĖDOM!“, jis kauniečius džiugino visą gruodžio mėnesį.

Kadangi buvo puošiamas centrinis fasadas, šiemet bendrabučio taryba nusprendė įtraukti kiekvieną kambarį, kad visi kaip didelė šeima sukurtų kalėdinę nuotaiką. Vakarinio fasado, žiūrintį į studentų miestelį, viršutiniuose aukštuose šviečia užrašas „IKI SESIJOS LIKO ** d.“, tai lyg ir priminimas visiems studentams, kad per daug neatsipalaiduotume, nes pirmiausia tai, dėl ko mes gyvename bendrabutyje , ir yra mūsų studijos KTU.

Žemesniuose aukštuose šviečia bendrabučio gyventojų dovanų sąrašas, kuriame surašyti tokie dalykai kaip nauji dušai, grindys, lovos, skysta duona. Nors visa tai išdėstyta juoko forma, studentai nori atkreipti dėmesį į savo gyvenimo sąlygas bendrabutyje.

Rytinėje pusėje, kuri yra į „Girstučio“ pusę, šviečia sveikinimas Kauno miesto gyventojams: „SU ARTĖJANČIOM ŠVENTĖM SVEIKINA 10 KTU ŠEIMA“. O centriniame fasade įžiebta aukščiausia studentų miestelyje Kalėdų eglutė, kurios aukštis apie 35 metrus. Tą vakarą bendrabutį pasveikino studentų reikalų tarnybos direktorius Martynas Ubartas ir KTU studentų atstovybės prezidentas, taip pat buvęs 10-ojo KTU bendrabučio pirmininkas Justinas Staugaitis.

„Šiuo renginiu norime visam Kaunui parodyti, kad esame didelė bendruomenė, kuri turi švęsti kartu ir dalintis geromis emocijomis. Be to, tokios šventės organizavimas suburia visus studentus“, – sakė 10-ojo KTU bendrabučio tarybos pirmininkė Kristina Dauderytė.

Po to visi vaišinosi karštu vynu, bendravo, šoko, dainavo kalėdines dainas. Vakare linksmybės persikėlė į klubą „Zero“.

10-asis KTU bendrabučio bendruomenė stengiasi visiems parodyti, kad bendrabutis nėra vieta, kurioje tik mokomasi arba linksminamasi. Tam padeda bendrabučio taryba su administratore Algimanta, kurie kasmet savo idėjomis ir darbais stengiasi suvienyti visus gyventojus. Metai iš metų čia puoselėjama bendruomeniška aplinka, pasitikėjimas vieni kitais. Kiti bendrabučiai turi pavyzdį kaip galima suderinti mokslus ir linksmybes, taip pat kaip viskas paprasta kai viską darome KarTU.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.