Dviejų turistų įspūdžiai iš 14 dienų JAV: smagiausia neturėti jokio plano

Mūsų kelionė po Ameriką prasidėjo Niujorke. Tikslas buvo pasiekti piečiausią Šiaurės Amerikos tašką - Ki Vestą (visai netoli Majamio). Kelionę organizavome patys, todėl nakvojom, kur papuola - kartais pas vietinius amerikiečius, kartais viešbučiuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Tourist

2013-01-03 09:25, atnaujinta 2018-03-14 01:19

Dėl įdomumo pačią kelionę planavome tiesiog jau keliaudami, autobuse. Suplanavę buvom tik du dalykus - 2 naktims užsisakėm viešbutį Niujorke (nes prieš pasiekiant Ameriką, dar oro uosto muitininkams reikia įrodyti, kad nuvykus turi vietą apsistoti) bei žinojom, kad turim pasiekti Majamį (kartu aplankyti piečiausią Šiaurės Amerikos tašką). Visą kitą darėm spontaniškai, jokie gidai laisvės neribojo. Kelionė tęsėsi visa rytine JAV pakrante.

Kirtome 9 valstijas, pravažiavome apie 2500 km, didžiąją kelionės dalį keliavome autobusais. Kai nusileidome Niujorke, temperatūra buvo truputį žemiau 0, pasiekus piečiausią žemyno dalį - temperatūra buvo apie 30 laipsnių karščio. Todėl garderobą teko keisti gan dažnai.

Įsitikinome, kad bent jau keli stereotipų apie amerikiečius nėra teisingi. Žinoma, objektyvumo gal ir nedaug pabuvus 14 dienų, tačiau nuomonė, kad dauguma amerikiečių yra kvaili bei nutukę, mūsų manymu, nėra teisinga. Sutikome tiek neišprususių, tiek labai protingų žmonių, kurie net apie Lietuvą nemažai papasakojo. Tačiau faktas kurio nepaneigsi - maistas ten ne pats sveikiausias, nors ir labai skanus.

Amerika šalis nemaža - todėl žmonių yra daug ir įvairių. Pabuvojus skirtingose valstijose galima pastebėti ir ten gyvenančių žmonių skirtumus. Vienur žmonės oficialesni, kitur linksmesni, kitur labiau atsipalaidavę, dar kitur labiau atsargūs (bent jau lyginant Niujorką, Majamį, Vašingtoną, Filadelfiją). Tačiau apibendrinus - visi jie labiau draugiški, malonūs ir padedantys. Truputį labiau nei pas mus Europoje, ne tokie konservatyvūs. Žinoma, čia tik nuomonė, žiūrint iš turisto prizmės.

Todėl norėtume visiems palinkėti kuo daugiau keliauti, labiau pažinti žmones ir pasaulį bei matyti kuo toliau savo kiemo. Keliauti šiais laikas daug nekainuoja, tik reikia susirasti būdus, kaip galima pataupyti. Internete tų būdų galima rasti begalę. Apkeliavome nemažai (žinoma, ne vien už Atlanto) ir drąsiai galime pasakyti, kad studentiškos kelionės yra pačios įdomiausios - be gidų, spontaniškai ir be ribų. Keliaukime - ir būsime geresni!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.