Gaivusis gėrimas vilioja Sovietų Sąjungos kokybės ženklu

Prekybos centre „Maxima“ maždaug prieš mėnesį pamačiau rusišką limonadą, kuris, man atrodo, neatitinka Lietuvos įstatymų dėl sovietinės simbolikos naudojimo. Įdomu, ar tai legalu?

Daugiau nuotraukų (1)

D.Z.

2013-01-10 09:49, atnaujinta 2018-03-13 22:18

Lietuvoje galioja sovietinės simbolikos, pavyzdžiui, vėliavos, uniformos ar herbo draudimas. Ar šiam draudimui nusižengia ir šis parduotuvėse „Maxima“ parduodamas gaivusis gėrimas, „Bendraukime“ teiraujasi „Maxima“ atstovų ir teisininkų.

„Šio gėrimo gamintojas - Rusijos įmonė. Savo gaiviųjų gėrimų asortimente turime skirtingų skonių šios įmonės pagamintų gėrimų su jūsų portalo skaitytojo pastebėtu ženklu. Šis ženklas neįeina į draudžiamos sovietinės simbolikos sąrašą. Tai valstybinis TSRS kokybės ženklas, kuriame nėra įstatymo numatyta tvarka draudžiamų vėliavų, herbų, kūjo-pjautuvo, penkiakampės žvaigždės simbolių. Ženklas taip pat nėra komunistinių organizacijų simboliu. TSRS (taip pat kirilica CCCP) pavadinimo naudojimas nėra  uždraustas“, - „Bendraukime“ tikino  Olga Malaškevičienė, „Maxima“ atstovė spaudai.

Kaip  „Bendraukime“ informavo teisininkas, Mykolo Romerio universiteto profesorius Justinas Žilinskas, ant gaiviojo gėrimo matomas ženklas nėra SSRS ar nacistinės Vokietijos valstybinis simbolis.

„Bendraukime“ primena, kad viešą sovietinės bei nacistinės simbolikos demonstravimą draudžia Lietuvoje galiojantys teisės aktai. Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už nacistinių ar komunistinių simbolių platinimą ar demonstravimą numato baudą nuo 500 iki 1000 litų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.