Padėkite išgelbėti upėje šąlančią sužeistą gulbę - jos jau tyko lapė

Paspaudus stipresniems šios savaitės šalčiams, vandens telkiniai pradėjo dengtis vis storesniu ledo sluoksniu. Daugeliui gyvūnų šis laikotarpis tampa rimtu išbandymu. Merkio vaga ties Senąja Varėna taip pat pradėjo sparčiai grūstis ledais.

Spaudžiant šalčiui (ypač naktimis) gulbei galimybių išgyventi su kiekviena valanda lieka vis mažiau.
Spaudžiant šalčiui (ypač naktimis) gulbei galimybių išgyventi su kiekviena valanda lieka vis mažiau.
Daugiau nuotraukų (1)

jdlpax

Jan 24, 2013, 10:15 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:57 AM

Iš pradžių vienoje iš properšų pastebėjome plaukiojančią vienišą gulbę. Prisipažinsiu, tai iš pradžių man nesukėlė jokio įtarimo. Tačiau kitą dieną, kai upės vagą praktiškai visur sukaustė ledas, išvydus nedidelėje tekančio vandens properšoje tą pačią gulbę atsirado nerimas. Spėjimai pasitvirtino: gulbė buvo sužeista ir negali skristi.

Iš pradžių nusprendėme gulbę pamaitinti, tačiau viskas tuo ir baigėsi, nes tolimesnės pagalbos galimybės tapo ribotos. Ir nenuostabu, juk tai – ne naminis padaras, iš rankų maistą priima atsargiai, o su kriaukšle duonos ar kvepiančiu pyragaičiu neprisiviliosi į namus (kaip ir pavadėlio neuždėsi ant kaklo ).

Išeitis buvo tik viena – kreiptis į Varėnos gamtos apsaugos skyrių. Susisiekus telefonu (beje, ne vieną kartą ir ne kelis), sekdavo vienas ir tas pats atsakymas: „Laukite, atvažiuosime. Ačiū, kad paskambinote“.

Tačiau praėjus daugiau negu parai pagalbos taip ir nesulaukėme. Kaltinti, žinoma, nelabai yra ko, juo labiau kad ir patys nesugebame niekuo padėti...

Bet liūdniausia tai, kad spaudžiant šalčiui (ypač naktimis), galimybių išgyventi gulbei su kiekviena valanda lieka vis mažiau.

Prieš keletą valandų netoli sužeistos gulbės buvo pastebėtos pirmosios lapės... Nežinau, kur dar būtų galima kreiptis dėl pagalbos šiam gyvūnui. Tikiuosi, kad pagaliau mane išgirs.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.