Gripo epidemija atėmė iš kalinių pasimatymus su artimaisiais

Kodėl Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje dėl gripo epidemijos yra uždrausti pasimatymai su artimaisiais?

Pravieniškių pataisos namuose dėl gripo įvestas karantinas.<br>A. Barzdžiaus nuotr.
Pravieniškių pataisos namuose dėl gripo įvestas karantinas.<br>A. Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Petras Petraitis

Feb 6, 2013, 4:39 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 11:33 AM

Kaišiadorių savivaldybė, skelbdama gripo epidemiją, rekomendavo pataisos namams atsisakyti masinių renginių tam laikotarpiui, tačiau mūsų administracija kažkodėl uždraudė ne tik pamokas mokykloje, bet ir pasimatymus.

Nematau čia jokios logikos: pasimatymai nėra masiniai, juose būna daugiausia trys suaugę asmenys, be to, jie į pasimatymus eina savo noru, tai nėra pamokos ar susirinkimai, ir gripo epidemijos plėtrai neturėtų jokios įtakos.

Vietų pasimatymuose ir taip nuolat trūksta, o dabar susidarys dar didesnis deficitas. Mes esame nusikaltėliai, tačiau laisvėje dar yra musu artimieji, kurie mus myli ir pasiilgsta, tad kodėl jie turi būti baudžiami dėl musu padarytų klaidų ar nusikaltimų?

***

Pravieniškių pataisos namų direktorius Virginijus Ceslevičius lrytas.lt pavirtino, kad pataisos namuose dėl gripo paskelbtas karantinas - tam laikui uždrausti susibūrimai, pasimatymai su artimaisiais. "Karantiną paskelbėme laikydamiesi Kaišiadorių savivaldybės rekomendacijos, kadangi visame rajone paskelbta gripo epidemija", - sakė V. Ceslevičius.

Anot V. Ceslevičiaus, Pravieniškių pataisos namuose ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis serga 64 asmenys. Iš viso pataisos namuose kali apie 3300 žmonių.

Kalėjimų departamento prie Teisingumo ministerijos atstovė spaudai Audrė Mišeikienė informavo, kad karantinas dėl gripo epidemijos šiuo metu paskelbtas Pravienišškių, Alytaus, Marijampolės, Panevėžžio ir Kauno nepilnamečių įkalinimo įstaigose.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.