Apsaugos darbuotojai parvertė ant žemės kainas fiksavusį vaikiną

Ar apsaugos darbuotojai turi teisę panaudoti jėgą prieš parduotuvės kainas fiksuojantį žmogų? Apie tai diskutuojama socialiniuose tinkluose, kuriuose plinta vaizdo įrašas iš prekybos centre „Akropolis“ esančios „Douglas“ parduotuvės.

Apsaugos darbuotojai parvertė ant žemės kainas fiksavusį vaikiną.
Apsaugos darbuotojai parvertė ant žemės kainas fiksavusį vaikiną.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2013, 3:58 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:14 PM

Vaizdo įraše matyti, kaip apsaugos darbuotojai uždraudžia kainų palyginimo svetainės atstovui fiksuoti parduotuvės kainas ir netrukus prasideda susistumdymas. Galiausiai apsaugos darbuotojai parverčia vaikiną ant žemės.

„PriceOn.lt“ atstovai vasario 5 d. incidentą aiškina taip:

„Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentas Dominykas Papreckis, dirbantis PriceOn.lt kainų palyginimo portale, žymėjosi parduotuvės asortimento kainas. Tuo nepatenkintas parduotuvės personalas iškvietė prekybos centro apsaugos darbuotojus, kurie parduotuvės salėje užpuolė Dominyką: jis buvo sumuštas ir pargriautas ant žemės, jam į akis buvo purškiamos dujos ir, galiausiai, iš parduotuvės jis buvo išvestas su antrankiais.

„Parduotuvėje „Douglas“ užsirašinėjau kainas, tai labai nepatiko pardavėjoms. Aš bandžiau paaiškinti ir su jomis susitarti. Tačiau netrukus įpuolę apsaugos darbuotojai puolė mane – aš ne tik išsigandau, bet ir buvau sumuštas tikrąją to žodžio prasme. Maža to buvau pažemintas – visų akivaizdoje buvau surakintas antrankiais ir tempiamas per visą „Akropolį“ it koks nusikaltėlis!“, – „PriceOn.lt“ komentare cituojamas D. Papreckis.

Bendrovės „Douglas LT“ finansų direktorius Paulius Prižgintas:

„Mes nedraudžiame pirkėjams žymėtis kainų ieškant jiems geriausio pasiūlymo. Tačiau jeigu jas renka komercinių tikslų siekiantys verslo subjektai, tai turi būti suderinta iš anksto, paaiškinta, kur ir kaip bus naudojama renkama informacija, kaip bus užtikrintas jos tikslumas. Tai taip pat galioja norint filmuoti ar fotografuoti parduotuvėje, kadangi taip yra saugoma mūsų intelektinė nuosavybė. Šiuo atveju į mus kreiptasi nebuvo, nors mes esame pasiruošę bendradarbiauti, pateikti dominančias kainas, tuo labiau kad jos yra viešai skelbiamos ir mūsų internetinėje parduotuvėje douglas.lt. O tai, kad norime žinoti, kokiais tikslais tos kainos bus naudojamos, ar nebus klaidinami pirkėjai, turėtų būti visiškai suprantama.

Todėl toks agresyvus "PriceOn.lt" elgesys sustiprina abejones, kad domimasi ne tiek kainomis, kiek bet kokiomis priemonėmis ir provokacijomis siekiama viešumo ir matomumo. Atvykusių į parduotuvę keturių "PriceOn.lt" atstovų, kurie ne tik fiksavo kainas raštu, bet ir fotografavo bei filmavo visą parduotuvę, buvo mandagiai paprašyta išeiti iš parduotuvės ir kreiptis į mūsų centrinį biurą dėl susitarimo, kaip būtų galima bendradarbiauti. Tačiau atvykę jaunuoliai tai atsisakė padaryti. Pagal parduotuvės vidaus taisykles pardavėjos iškvietė prekybos centro apsaugą, bet net ir tuomet bendrovės atstovai neišėjo, o pirkėjams matant priešinosi ir provokavo konfliktą. Galime tik apgailestauti, kad toks incidentas įvyko mūsų parduotuvėje. Mums svarbu yra užtikrinti pirkėjų saugumą, jų privatumą ir galimybę patogiai ir maloniai apsipirkti. Visada esame pasirengę dialogui su galimais partneriais, tačiau svarbu, kad priemonės būtų adekvačios. Šiuo atveju, panašu, kad "PriceOn.lt" nėra tuo suinteresuoti“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.