Ir pradinukai konferencijose skaito pranešimus

Vilniaus Simono Daukanto progimnazijoje surengėme Vilniaus miesto pradinių klasių mokinių gamtamokslinę konferenciją „Vanduo aplink mus“. Ji buvo skirta Pasaulinei vandens dienai paminėti. Renginyje dalyvavo kelių Vilniaus mokyklų pradinių klasių atstovai. Mažieji pranešėjai išradingai pateikė savo pranešimus, drąsiai diskutavo vandens tema.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurelija Tamošaitienė

Apr 8, 2013, 4:42 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 3:28 PM

Mokiniai pristatė savo pranešimus ir paruoštą medžiagą demonstravo kaip patyrę lektoriai, naudodamiesi kompiuteriais bei vaizdo projektoriumi. Žaismingai atliko bandymus su vandeniu, išbandė įvairių medžiagų tirpumą vandenyje, demonstravo sukurtus vandens piešinius. Taip pat konferencijoje vaikai nagrinėjo teršalų poveikį aplinkai, parengė darbą apie įvairias kritulių rūšis.

Mokinių komandos gilinosi į pasaulinę vandens problemą, iškėlė klausimą: kokį vandenį geriame? Mūsų mokyklos ketvirtokės papasakojo apie vėžiagyvių naudą vandeniui, apie vaisiuose bei daržovėse esantį vandens kiekį bei apie tai, koks žmogui reikalingas yra vanduo. Taip pat mažieji tyrinėtojai iškėlė vandens užterštumo bei kokybės problemas.

Pradinukai pasirodė šauniai. Tai buvo puikus renginys, kuriame mokiniai įgijo naudingų žinių, naujų idėjų. Konferencija paliko daug įspūdžių bei paskatino visus susimąstyti. Dabar daug diskutuojama apie gabių mokinių ugdymą. Tokie ir panašūs renginiai skatina mokinius domėtis, tyrinėti, ieškoti informacijos, ją sisteminti bei apibendrinti, ugdo kūrybingumą, atsakomybę. Džiaugiamės, kad sudarėme sąlygas atsiskleisti išradingiems, drąsiems vaikams.

Aurelija Tamošaitienė yra Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos mokytoja

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.