Airijos lietuvių gerumas ir pinigai - sunkiai sergantiems vaikams tėvynėje

„Ne tik tie, kurie turi milijonus, ir ne tik tie, kurie milžinais vadinami, daro gera kitiems“, - sakė M. K. Čiurlionis. Airijoje gyvenantys lietuviai, nusprendę prisidėti prie sergančių vaikų gerovės Tėvynėje, mano taip pat – ir maži darbai gali padėti. Tautiečių organizuoto labdaros koncerto „Ištiesk pagalbos ranką“ metu surinktos lėšos skirtos neįgaliems ir onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams – labdaros fondams „Rugutė“ ir „Algojimas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Kusinskaitė

Apr 24, 2013, 6:12 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:01 PM

Ligonių istorijos - sukrečia

Geros valios žmonės iš skirtingų Airijos miestų, patys auginantys vaikus, susibūrė į „Ištiesk pagalbos ranką“ grupę ir nusprendė padėti Lietuvoje gyvenantiems likimo nuskriaustiems vaikams. Pasak grupės įkūrėjos Jurgitos Kalnienės, mažųjų ligonių istorijos visada priverčia susimąstyti ir sukrečia iki širdies gelmių.

Moteris teigia, kad gerumo tikėtis iš kitų neverta, reikia pradėti nuo savęs. Atsiradus ne vienam kilnios širdies žmogui, buvo suvienytos jėgos ir Airijos lietuvių bendruomenei suorganizuota šventė.

Programa ir mažiems, ir dideliems

Sekmadienio popietę lietuvių šeimos klube Dubline „Ifamily Club“ gausiai susirinkusius tautiečius linksmino būrys muzikantų, šokėjų ir net aktorių. Jura Petkus atliko specialiai „rugučiams“ sukurtą lopšinę. Savo dainas publikai taip pat dovanojo Gintautas Tautkus su grupe, Ovidijus Jucys, Raimonda Masiulytė su vaikų pop grupe, Gintautas Pelėda, Karolina Vaitkutė su mama bei Jurgita Čepkauskė kartu su pop grupe.

Scenoje pasirodė 2012-ųjų metų bačatos čempionato 2-os vietos nugalėtojas Vytautas Vyšniauskas su savo partnere. Gausūs plojimai palydėjo ir vaikų, ir suaugusiųjų šeimos klubo šokių grupių pasirodymus.

Labdaros koncerto „Ištiesk pagalbos ranką“ metu – nuobodžiauti nebuvo kada – be įspūdingų pasirodymų scenoje, vyko aukcionas, loterija. Susirinkusius vaikus džiugino lietuviško teatro Dubline „Alternatyva Alternatyvai“ aktoriai – vaikiški personažai mažiesiems piešė ryškius ir išraiškingus veidukus (Airijoje itin populiari pramoga vaikams – veido dailė).

Suskaičiavus žmonių paaukotus pinigus į grupės „Paypal“ sąskaitą ir surinktus už koncerto, aukciono ir loterijos bilietus, paaiškėjo, kad Airijos lietuviai paaukojo 943,20 euro. Pinigai bus padalinti į lygias dalis abiems fondams: „Rugutė“ ir „Algojimas“.

Koncertą vainikavus J. Čepkauskės auklėtinių dainai „O mes vaikai“, visi susirinkusieji galėjo pasivaišinti šventiniu tortu, kuris taip pat buvo paaukotas vardan kilnaus tikslo.

R. Masiulytė: „Svarbiausia nuoširdumas“

Po koncerto pakalbinta R. Masiulytė, atlikusi visiems gerai žinomas dainas anglų kalba, gyrė organizatorius už gražią idėją ir profesionaliai surengtą šventę. Prisipažino, jog sulaukusi kvietimo dalyvauti tokiame projekte, nė minutės nedvejojo: „Man labai rūpi sergantys vaikai, manau, niekas jiems negali būti abejingas, todėl svarstymų dalyvauti ar ne, tikrai nebuvo.

Apie atlygį net nepagalvojau, o jei ir būčiau jį gavusi, nedvejodama paaukočiau šiai labdarai“. Užsiminus apie surinktą pinigų sumą, mergina patikino, kad ir mažas įnašas yra svarbus. „Svarbiausia, kad visa tai buvo daryta nuoširdžiai“, - pokalbį baigė dainininkė.

Pirmą kartą tokią šventę surengę organizatoriai neslėpė džiaugsmo: „Nors paaukota suma ir nėra įspūdingo dydžio, bet lašas po lašo ir akmenį pratašo. Kiekvienas iš mūsų galime prisidėti prie to, kad mažųjų ligoniukų veidus papuoštų šypsena, todėl kiekviena auka yra svarbi, net ir pati mažiausia“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.