„Facebook“ plintanti afera: praturtėti siūlantis „lietuvis Artūras“ – tik bulgarų sukčius

Noriu papasakoti apie ką tik atrastą vagysčių tinklą Lietuvos interneto erdvėse tikėdamasis, kad tai padės žmonėms neužkibti ant kabliuko. Esu Tomas Yolanta, emigrantas, iškeliavęs į Daniją, tačiau, žinoma, skaitau lietuvišką žiniasklaidą bei turiu daug lietuvių tarp „Facebook“ draugų.

„Artūras iš Naujosios Akmenės“ pasakoja, kaip žaisdamas ruletę internetiniame žaidime susikrovė turtus.
„Artūras iš Naujosios Akmenės“ pasakoja, kaip žaisdamas ruletę internetiniame žaidime susikrovė turtus.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Yolanta

May 20, 2013, 11:56 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:52 PM

Kaip ir ne vienas kitas, esu pažiūrėjęs „Linksmą video“, ar „photoshopintus“ garsenybių vakarėlių nuotraukas. Tokiu būdu bent jau aš buvau surištas su daugiau negu 20 „Facebook“ puslapių, siekiančių reklamos.

Iš pirmo žvilgsnio, kas gi čia blogo? Juk šie puslapiai galiausiai turi kažkaip pasitarnauti – jie tarnauja reklamai. Ir ką matome vienoje tokių reklamų – kvietimą praturtėti.

Tokių reklamų, kviečiančių greitai praturtėti, per diena matau 30-40, priklausomai nuo prie kompiuterio praleisto laiko.

Kai pirmą kartą mano dėmesį atkreipė internetinio žaidimo rulete sistema, viskas atrodė gerai – puslapis www.6k.lt gražiai sudėliotas, žmonės džiaugiasi stebuklingu ir greitu uždarbiu.

Tačiau dėl savo nepasitikinčio nieku lietuviško charakterio pagalvojau – apsieisiu be tų milijonų ir pusnuogių modelių jachtose.

Bet vien dieną prisijungęs ir pamatęs visą savo „Facebook“ paskyrą nusėta reklama su „įrodymais, kaip žmogus gauna pinigus“, neapsikenčiau ir nutariau pasigilinti labiau. Nuėjęs į puslapį www.6k.lt, nurodytą reklamoje laimėti milijonams, dešinėje puslapio pusėje pamačiau jauno vaikino nuotrauką, po kuria jis prisistatė kaip Artūras. Kiek žemiau buvo jo neva išloštais pinigais pirkti prabangūs automobiliai bei kitos prekes.

Išsisaugojęs „Artūro“ nuotrauką, paieškojau internete ir radau jo verslą pilnai paaiškinančių straipsnių rusų bei anglų kalbomis.

Pasirodo, „Artūras“ – tai vienas iš dviejų pagarsėjusių bulgarų sukčių, kurie JAV teisiami dėl sukčiavimo pasisavinant šimtų žmonių atsiskaitymo kortelių duomenis.

Būkite atsargūs – neužkibkite ant kortelių, pasitikėdami tokiomis išgalvotomis istorijomis ir verslo idėjomis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.