Ančiukų lenktynės padeda išpildyti vaikų svajones

Vilniaus „Rotaract“ klubo pavadinimas neretai yra siejamas su vienu iš pagrindinių organizacijos projektų – „Ančiukų lenktynės“, kurios, būdamos populiarios visame pasaulyje, Lietuvoje jau devynerius metus vyksta kiekvienų metų birželį. Nuotaikingas ir ryškus renginys yra pagrindinis finansavimo šaltinis kitai kilniai jaunuolių iniciatyvai, pavadinimu – „Ateitis mano rankose“, kurioje dalyvauja Grigiškių „Šviesos“ gimnazijos mokiniai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2013, 3:25 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:10 AM

Mokiniams yra sukurta daugybė veiklų, tokių kaip mentorystės principais gyvenimiškų įgūdžių lavinimas, kūrybiškumo, atsakingumo skatinimas, emocijų atpažinimo, savikontrolės, konfliktų sprendimo ir saugaus elgesio pagrindų diegimas. Programa siekiama kompleksiškai ugdyti vaikų stipriąsias savybes, įveikiant stresą, nusivylimą ir socialinę izoliaciją.

Reikalingas lėšas šiems tikslams įgyvendinti, Vilniaus „Rotaract“ klubo nariai surenka pardavę ryškiaspalvius ančiukus, o atsidėkodami, visiems prisidėjusiems, surengia tikrą šventę su žaidimais, koncertais, spektakliais, loterijomis ir kitomis linksmybėmis ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams.

Per 2012 m. renginį buvo parduoti 398 ančiukai ir surinkta daugiau nei 12 tūkst. litų, kurie leido vaikams ne tik ugdyti socialinius įgūdžius kine, bet ir prisidėti prie jų aktyvaus dalyvavimo tarptautiniame jaunimo renginyje ekologijos tema. Net trys projekto „Ateitis mano rankose“ alumni jaunuoliai 2012 m. lapkričio 3-9 d. Turkijoje dalyvavo renginyje, kurio metu ne tik sodino medžius, gamino paukščiams inkilus, bet ir turėjo galimybę susipažinti su Turkijos kultūra. Vilniaus „Rotaract“ klubo dėka jaunuoliai apsilankė ne tik šioje šalyje esančiuose miestuose Stambule, Kaiseryje, Kapadokijoje, bet ir Ukrainoje, Kijeve. Projekte dalyvavę jaunuoliai teigė, kad įgijo daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, suprato, kad įdėtos pastangos atsiperka gerais rezultatais.

Anot „Ateitis mano rankose“ koordinatorės Vaivos Petkevičiūtės, galimybė projekto dalyvius išsivežti svetur yra didžiausias laimėjimas.

„Matyti jų užsidegimą, pasitikėjimą yra didžiausia motyvacija stengtis dar labiau. Juk dalintis gerumu su tais, kuriems to labai reikia, yra didelė laimė. O kai tai duoda ir rezultatų, jautiesi nuveikęs tikrai daug“, - teigia V. Petkevičiūtė.

Pasak V. Petkevičiūtės, pagalba „Ateities mano rankose“ vaikams nebūtų įmanoma, jeigu nebūtų „Ančiukų lenktynių“. Projekto koordinatorės teigimu, kiekvienas nupirktas ančiukas tampa svarbiu indėliu padedant vaikams ugdyti įgūdžius, kurie pravers jų gyvenimui.

Kad vaikus globojanti iniciatyva duoda gerų rezultatų, tikina ir projekto „Ateitis mano rankose“ dalyvaujančių moksleivių auklėtoja, kuri džiaugiasi, jog vaikai su entuziazmu laukia ne tik pramogų, bet ir mokymų bei psichologų paskaitų.

„Šiuo projektu džiaugiuosi ne tik aš ir vaikai, bet ir tėvai, kurie, manau, labiausiai jaučia vaikų nuotaikas, jų laukimą ir įspūdžius“ , - tikina moteris.

Klausantis entuziastingų ir kupinų idėjomis Vilniaus „Rotaract“ klubo jaunuolių, džiugiai nusiteikusios vaikų auklėtojos bei matant spindinčias vaikų akis, peršasi išvada, kad ryškiaspalvės ir šiltos „Ančiukų lenktynės“ yra daug daugiau nei linksmas ir nuotaikingas renginys. Tai kelias į vaikų svajones, brandžią ir sėkmingą asmenybę, ir, žinoma, į geresnę mūsų visų ateitį. O kiekvienas parduotas ančiukas – tai dar vienas žingsnis visa to link.

Kviečiame visus prisidėti ir įsigyti ančiuką! Tai padaryti galima:

• Susisiekus su jums pažįstamu Vilniaus „Rotaract“ klubo nariu: anciukulenktynes@rotaract-vilnius.org

• Svetainėje www.bilietai.lt

• Susisiekus su projekto koordinatore Vaiva Petkevičiūte: p_vaiva@yahoo.com; telefonas +370605 749 66

Ančiuko kaina 50 Lt.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.