Kaimo moksleiviams – naujos galimybės

Fizika ir tiksliaisiais mokslais besidomintys Upynos (Šilalės raj.) vidurinės mokyklos moksleiviai galės iš arčiau susipažinti su studijomis Kauno technologijos universitete (KTU), pabendrauti su jo dėstytojais ir studentais.

Daugiau nuotraukų (1)

Antanas Banys

2013-06-12 10:35, atnaujinta 2018-03-05 15:32

Upynos mokykla ir KTU pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurios iniciatoriumi tapau aš, fizikos mokytojas Antanas Banys.

Iškilmingame renginyje dalyvavo KTU studijų prorektorius profesorius, mokslų daktaras Pranas Žiliukas, KTU Priėmimo skyriaus vedėjas docentas mokslų daktaras Saulius Raila, Upynos mokyklos ir Šilalės rajono savivaldybės švietimo skyriaus vadovai.

Labai norime propaguoti fiziką, tiksliuosius mokslus ir su jais susijusias profesijas. Taip stengiamės užkirsti kelią mokyklos nykimui, sukurti traukos centrą , kad mokykla taptų patrauklesnė jaunimui.

Dar iki sutarties pasirašymo į mokyklą buvo atvykęs KTU docentas S.Raila. Jis susitiko su fizikos, chemijos mokytojais ir 10-12 klasių mokiniais, papasakojo jiems apie universitetą, jo rengiamų specialistų svarbą Lietuvai ir pasauliui. Tai, kad susitikimo dalyviai neskubėjo iš susitikimo, rodo, kad mūsų tikslas buvo pasiektas.

Pasirašius sutartį, vyko nuotaikingas mokyklos saviveiklininkų, kuriuos parengė muzikos mokytoja Ilona Raudonienė, koncertas.

Jam pasibaigus, iš salės niekas nenorėjo išeiti. Būtent tuomet į galvą toptelėjo mintis: o kad taip mokykloje pavyktų įsteigti Šilalės meno mokyklos filialą, kas sudarytų sąlygas muzikaliam Upynos jaunimui ne tik lavinti protą, bet ir tobulinti meninius gabumus. Reikia tikėtis, jog ši svajonė irgi bus įgyvendinta.

Ši sutartis – tik pirmas žingsnis. Kiek naudos ji duos mokyklai ir universitetui, priklausys nuo to, kaip mokytojai, universiteto dėstytojų ir studentai suderins savo pastangas propaguodami su technologijų mokslais susietas profesijas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.