Londono lietuvio užmojis - lietuvių širdis užkariauti muzika

Visą gyvenimą muzikos apsuptas 22 metų Emanuelis, Londone studijuojantis muzikos vadybą ir verslą, sėkmingai vadovauja net dviem leidybos kompanijoms – „Crackling Claps“ ir „Mozart Kind“. Jaunuolis pamažu susilaukia ir geriausių atlikėjų ir muzikos mylėtojų dėmesio. Po pertraukos į gimtinę grįžęs klaipėdietis pasirengęs Lietuvos muzikos mylėtojams pademonstruoti išskirtinį muzikos skambesį. Kartu su Emanueliu į Lietuva atvyksta trijų skirtingų šalių atlikėjai. Kūrėjai klausytojus nustebinti ketina aštuntą kartą rengiamame festivalyje „Supynės“.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Milius

Jun 19, 2013, 6:13 PM, atnaujinta Oct 31, 2022, 2:55 PM

Nevieną amatą išbandęs klaipėdietis dalinasi savo patirtimi.

„Dar trindamas mokyklos suolą, maždaug prieš 5 metus, buvau gan aktyvus Lietuvos muzikos industrijoje. Prisidengdamas skirtingais pseudonimais grojau, kūriau bei leidau savo muziką. Tačiau labiau pastebėtas nebuvau, nors po kiekvieno seto susilaukdavau daug puikių įvertinimų. Dabar matau, kad dėl patirties stokos trūko ir tam tikrų žingsnių.

Laikas bėgo ir pradėjau matyti kitu kampu. Supratau, jog tai, ką darau, man nieko neatneš. Matydamas, kaip pasaulyje keičiasi muzikos industrija, nustojau tikėti savo veiklos prasme.

Nuo muzikos šiek tiek nutolau. Pradėjau labiau domėtis verslu. Noras uždirbti pinigų privedė prie bendradarbiavimo su perspektyviais šios srities specialistais. Atidarę internetinę parduotuvę žingsnis po žingsnio ėjome pirmyn.

Viskas atrodė puikiai, tačiau tai ilgai nesitęsė. Šioje veikloje negalėjau visiškai savęs realizuoti. Netrukus vėl pasinėriau į kūrybą. Trumpa mano internetinės prekybos karjera baigėsi.

Įsitikinęs, kad muzika yra neatsiejama mano gyvenimo dalis, pradėjau ieškoti geriausio būdo saviraiškai. Ilgai klaidžioti nereikėjo. Toptelėjo mintis – kodėl man neišnaudojus muzikinės patirties ir neseniai įgyto verslumo. Tuomet atidariau elektroninės muzikos įrašų kompaniją „Crackling Claps“.

Veikdamas šioje srityje išgirstu daug įvairiausių atlikėjų kūrybos. Užmezgu ryšį su tinkamais atlikėjais. Jaučiu malonumą priimdamas juos ir bandydamas surasti jiems geriausias vietas atsiskleisti ir išreikšti save.

Iš šalies tai gali pasirodyti paprastas užsiėmimas. Tikrai nėra sunku atsidaryti kompaniją ir išleisti artisto kūrybą, kuri pasiekiama elektroninės muzikos parduotuvėse. Tačiau kaip visuomet – jei nori, kad tai pasiektų aukštą lygį ir apie tave žinotų visas pasaulis, reikės padirbėti. Ir smarkiai.

Nėra didelis pasiekimas atsidaryti restoraną. Tačiau dirbti taip, kad jame nuolatos būtų klientų, yra didelis darbas. Tokiu principu dirbu ir aš bei kitos kompanijos, kuriose juda pinigai ir vyksta pardavimai, prekinio ženklo ir artistų garsinimas.

„Crackling Claps“ veikia jau metus. Įrašų kompanija paremta meniška muzika. Rėmai čia atlikėjams neegzistuoja. Muzikos kūrimas tampa žaidimu. Čia savo sugebėjimus išnaudoja Artūras Nausėda, darydamas artwork dizainą. Jis tikrai talentingas. Čia taip pat dirba Konstantin Semionov, kuris yra atsakingas už garsą“, – pasakojo Emanuelis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.