Gatvės menininkas: „Sienų užteks visiems“

Kiekvienas iš mūsų turi savo nuomonę apie gatvės meną. Gatvės menas yra viena žmogaus išraiškos formų ir didžiulis kūrybinis potencialas. Talentingi žmonės tokiu būdu išreiškia savo individualybę, savo gyvenimą ar tiesiog siekia pabėgti nuo streso, prasiblaškyti. Paprastai tariant, tai yra gyvenimas, kurį menininkas išreiškia gatvėse. Mano manymu, gatvės menas yra beribis - pradedant gatvės muzikantais, šokėjais, grafičių artistais.

Daugiau nuotraukų (1)

Eurika Nazaroff

Jun 26, 2013, 4:31 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:28 AM

Labai mėgstu pasivaikščioti vakarais Čikagos Mičigano aveniu, kur kiekviename žingsnyje vyksta kas nors nauja. Viename žingsnyje - žmonės, grojantys tuščiais plastmasiniais purvinais kibirais, kitame - klasikinė smuiko muzika. Dešinėje, žiūrėk, breiką šokantis jaunimas. Susidaro įspūdis, jog atsiduri tikrame meno pasaulyje.

Kas geriau gali papasakoti apie tokį gyvenimo būdą, jeigu ne jie patys? Norėčiau skaitytojus supažindinti su labai talentingais vyrukais iš „2square“, kurie mane visada stebino ir, tikiu, ateityje taip pat stebins savo kūrybingumu, idėjomis ir piešiniais, miesto pastatus, namus ar tiesiog sienas paverčiantys meno šedevrais.

Vienas jų - Jeremiah Tayloras - sutiko atsakyti į kelis mano klausimus.

- Nuo ko viskas prasidėjo? Turiu omenyje tavo kūrybą...

- Juokingai nuskambės, bet viskas prasidėjo nuo gėlių. Ir ne šiaip sau gėlių, bet nuo pienių. Kažkaip dėliodamas jas vieną ant kitų, šovė mintis tai perkelti ant sienos.

- Kaip tavo menas persikėlė į gatves?

- Iš pradžių tai buvo ne menas, kuris traukė mane, gal, paprasčiau pasakius, tai buvo lyg adrenalinas, kurį nuolatos jausdavau su savo draugais slaptai paišydami sienas. Visa tai buvo labai įdomu, tiesiog tampi nuo to priklausomas. To žodžiais neišreikši - reikia pajusti. Laikui bėgant pasinėriau į šį pasaulį, tapau išradingesnis, darbai tobulėjo. Troškau nuolatos jausti šį adrenaliną. Man tai tapo gyvenimo būdu.

- Kas jums asmeniškai yra gatvės menas?

- Gatvės menas - tai mano sąjungininkė. Tai daugiau nei mano išreikštos idėjos. Tai meditacija, pajaučiu savo vidinę amžinybę, sielos harmoniją.

- Ką manote apie gatvės meno ir grafičių atskirtį?

- Manau, tai yra neteisinga. Visa tai atsiranda dėl nežinojimo. Sutikite su manimi - sienų mums visiems užteks. Geriau jau vienas kitą gerbtumėme ir padėtumėme. Vietoj to, kad įrodytumėme tai, ką nėra įmanoma įrodyti.

- Kokį beprotiškiausią dalyką esi iškrėtęs praėjusiais metais?

- Geras klausimas. Praėjusiais metais išsipildė mano svajonė - teko pabuvoti Amazonės džiunglėse, susitikti su vietiniais šamanais, dalyvauti jų ceremonijoje. Tai buvo nuostabūs metais, tikiuosi, jog jų bus daugiau ateityje.

Norite daugiau informacijos apie Jeremiah ar „2square“? Užsukite į jų svetainę follow2square.com

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.