Kaip pagalve užmušti skurdą

Yra sakoma: „Jei nori pakeisti pasaulį, pradėk jį keisti nuo savęs“. Tai nusprendė parodyti Klaipėdos universiteto žurnalistės Živilė, Ieva ir Olga. Karštą vasaros dieną, studentės nusprendė pasakyti skurdui „ne“ ir simbolišku pagalvių mūšiu „užmušti“ jį. Norėta parodyti, kad jauni žmonės nori dirbti, siekia, kad šalyje ne darbo ir skurdo liktų mažiau.

Akcija „Užmušk skurdą“.<br>Organizatorių nuotr.
Akcija „Užmušk skurdą“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė

Jun 28, 2013, 12:20 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:14 AM

Akcijos metu buvo eksponuojami plakatai, kuriuose akivaizdžiai atsispindėjo ir akcijos tematika. Kai kurie žmonės tiesiog praėjo, kiti stabtelėjo paskaityti. Buvo ir tokių, kurie susidomėjo vykstančiu mūšiu ir plakatų demonstracija. Po pagalvių mūšio, plakatai buvo išdėlioti prie Danės krantinės, kad kuo daugiau žmonių juos pamatytų ir susimąstytų apie šią socialinę problemą mūsų šalyje.

Merginos dalyvavo Nacionalinio socialinės integracijos instituto rengiamuose jaunųjų žurnalistų ugdymo programos mokymuose „Demokratijos kodas“ ir atliko tyrimą. Išgirdusios, jog rengiamas įstatymas, kai metus nedirbantiems žmonėms bus mažinamos pašalpos, studentės nutarė pasidomėti, ar tai iš tiesų tinkamiausias būdas kovoti su skurdo ir ne darbo problema.

Tyrimo rezultatas lrytas.lt publikacijoje: 53 metų bedarbės patirtis: 5 litai dienai, ir šviesiau jau nebus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.