Vilniuje buldozeris griauna V. Cholino kurtą žaidimų aikštelę

Šiandien labai nusiminiau. „Facebook“ radau paskyrą „Kosminės išlydėtuvės“, kurioje kažkas paskelbė nuotraukas, kaip griaunamos kosminės grožybės vaikų darželyje, Karoliniškėse.

Daugiau nuotraukų (1)

vilnietė

Jul 3, 2013, 6:53 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:21 PM

Paskyros kūrėjai teisingai parašė, kad keisčiausia Vilniaus vaikų žaidimų aikštelė palieka mus visam laikui. Ta paskyra specialiai susikūrė, kad dėtų nuotraukas, kaip darželyje „Čiauškutis“ buldozeris griauna kosminius mažosios architektūros pavyzdžius.

Nesuprantu, kam to reikia. Kam trukdė tos mielos, žavios detalės? Prisimenu, kaip TV3 įkūrėja Liucija Baškauskaitė filmavo pirmąsias laidas tose kosmonautiškose konstrukcijose. Jos tiek daug simbolizuoja ir primena!

Ne tik man skaudu. Keli žmonės paskyroje irgi rašo, kad jiems plyšta širdis.

„Jei būtų galima, spausčiau hate (angl. nekenčiu. - Red), labai gaila“, - vienas komentaras. Kitas: „Tai, kas originalu ir bent kiek išsiskiria – naikintina. Unifikuotoj ir standartizuotoj visuomenėj tai tiesiog nepriimtina.“

Taigi, ar būtina griauti? Kodėl to reikia? Prašau, atsakykite!

Darželio „Čiauškutis“ sekretorius Laisvydas Liaudanskas:

„Norime įrengti žaidimų aikšteles vaikams. Mažiesiems reikia kur pabėgioti, žaidimų komplektų, o ne betoninės, kad ir gražiai atrodančios, konstrukcijos.

Mūsų sargai skųsdavosi, kad turi prižiūrėti per tvorą į darželį įlipančius paauglius, kurie ant konstrukcijų karstydavosi, kad jiems nieko nenutiktų.

Darželio sprendimas griauti konstrukcijas buvo priimtas ne iš karto. Siūlėme Europos Grūto parkui, bet jie neišreiškė noro konstrukcijos pasiimti. Turbūt gal nelabai konstrukcija tinkama. O gal per daug kainuoja pervežimas, nežinau.

Užklausėme, ar tai yra paveldo objektas, bet jis neįrašytas į tuos sąrašus.

Paklausėme paties konstrukcijų architekto Viktoro Cholino, šokėjos Andželikos Cholinos tėvo, ar jis neprieštarauja, kad griausime. Ir jis sutiko.

Matome, kad žmonės lenda į statybų aikštelę, fotografuoja. Čia turbūt tai paskyrai „Facebook“. Taip nelabai saugu – veržtis prie buldozerio.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.