Prie Kauno pilies šventė šeimos

Šeštadienio popietė Kauno senamiestyje, Santakoje, virto vieta, kurioje būrėsi šeimos, atsiliepusios į pilietiškos savanorių organizacijos „Baltai Juoda“ kvietimą stiprinti šeimą. Renginys „Išsaugosim šeimą – apginsim Lietuvą!” sutraukė apie pusė tūkstančio įvairaus amžiaus žmonių.

Daugiau nuotraukų (1)

Mintautė Šeškaitė

Jul 27, 2013, 9:30 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:45 PM

Renginio organizatoriai pasirinkę šūkį „Išsaugosim šeimą – apginsim Lietuvą!” siekė atkreipti dėmesį į šeimai iškylančią grėsmę, kai šeima nebetampa vertybe. Remiantis Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2011 metais Lietuva pagal skyrybų skaičių buvo 10-oje vietoje pasaulyje, o 53 proc. vedybų pasibaigdavo skyrybomis.

„Mūsų kiekvieno lietuvio pase yra parašyta, kad esame Lietuvos piliečiai. Tai reiškia, kad mes esame vienos pilies gyventojai. Taigi mes savo nedideliais, paprastais, bet nuoširdžiais veiksmais stengiamės tos pilies sienas - šiuo atveju šeimas ir jos vertybes palaikyti“, - kalbėjo vienas iš renginio organizatorių Paulius.

Susirinkusieji aktyviai įsijungė į organizatorių pasiūlytas veiklas. Ypač didelio mažiausiųjų dėmesio susilaukė šarvais apsirengę viduramžių riteriai, pradžioje surengę dvikovą, o vėliau pakvietę pačius žiūrovus išmėginti savo jėgas. Berniukai nepraleido progos pasigalynėti su tėčiais.

Be riterių kautynių taip buvo piešiama kreidutėmis, kuriama sava ir bendra šeimų vėliava, gaminami vėjo malūnėliai, pučiami muilo burbulai, balionai, laidomi aitvarai. Tiek vaikai, tiek tėvai džiaugėsi galėję į namus nešti tai, ką sukūrė.

Vienas kitas pargabeno patikusį aitvarą, malūnėlį ar balioną. Įpusėjus renginiui prasidėjo sportinės rungtys: virvės traukimas, futbolo varžybos. Suaugusieji galėjo pasiklausyti ansamblio „Goštauta“ narių atliekamų kūrinių, išmokti liaudiškų šokių, padainuoti. Tėveliai padėjo suruošti bendrą vaišių stalą.

Pasibaigus šeimų susitikimui-iškylai, renginio dalyvis Artūras džiaugėsi: „Manome, kad ši šeimos diena buvo puiki. Oras lepino, vaikai aktyviai įsitraukė į veiklas, žaidė, šypsojosi. Norėtume, kad panašių renginių mūsų mieste būtų kuo daugiau.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.