Vilnietis pademonstravo, kaip per 20 minučių surasti pavogtą telefoną

Neverk pametęs, nesidžiauk radęs. Šią kiek perfrazuotą patarlę nuo šiol gerai įsidėmės vilnietis Vytenis Škarnulis ir jo išmaniojo telefono vagys. Pavogtą mobilųjį aparatą „Samsung Galaxy S3“ išgelbėjo programėlė „Dropbox“, iš kurios į V. Škarnulio kompiuterį ėmė plaukti naujųjų telefono savininkų padarytos nuotraukos. Jomis pasidalijęs socialiniame tinkle „Facebook“ V. Škarnulis vos per 20 minučių sužinojo vogtu telefonu besinaudojančios poros adresą.

Pasidalijęs šia nuotrauka socialiniame tinkle „Facebook“ V. Škarnulis vos per 20 minučių sužinojo vogtu telefonu besinaudojančių asmenų adresą.
Pasidalijęs šia nuotrauka socialiniame tinkle „Facebook“ V. Škarnulis vos per 20 minučių sužinojo vogtu telefonu besinaudojančių asmenų adresą.
Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Pečkaitytė

Jul 30, 2013, 3:15 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:29 PM

Telefoną V. Škarnulis apie 4 val. ryto pametė taksi automobilyje, kurį kvietė ne skambučiu, bet tiesiog įsėdo gatvėje. „Buvau su plačiomis kelnėmis, todėl nepastebėjau, kaip telefonas iškrito. Tačiau vos išlipęs iš automobilio supratau, kad jo nebeturiu. Puoliau vytis automobilį, bet nespėjau. Taip pat skambinau į savo telefoną – pirmasis signalas buvo geras, o vėliau jau visiškai nebegalėjau prisiskambinti“, – „Bendraukime“ pasakojo V. Škarnulis.

Vis dėlto vagys nebuvo tokie sumanūs kaip svetimas išmanusis telefonas. V. Škarnulis telefone buvo įdiegęs nuotraukų siuntimo programėlę „Dropbox“, kuri telefonu padarytas nuotraukas siunčia tiesiai į jo kompiuterį.

Dar tą patį rytą į Vytenio telefoną ėmė plaukti pirmosios telefono vagių darytos nuotraukos. „Matėsi, kad nuotraukos – testinės, kad daromos pardavimo metu. O jau 9 val. ryto į mano kompiuteryje esantį „Dropbox“ aplanką atėjo kažkokios poros fotografijos“, – pasakojo vilnietis, supratęs, kad fotografuojasi žmonės, kurie naktį įsigijo telefoną.

V. Škarnulis jau buvo skambinęs policijai ir taręsis, kaip jam elgtis. Tačiau pareigūnai neatrodė labai susidomėję vagyste. Galbūt dėl to, kad telefonų pavagiama šimtais.

Tačiau tiems šimtams ir turėtų padėti V. Škarnulio išbandytas ir pasiteisinęs metodas: vaikinas savo „Facebook“ paskyroje ir dar vienoje tinklo grupėje pasidalijo porelės, kuri ir džiaugiasi vogtu telefonu, nuotrauka. Prierašas skelbė, kad telefonas – vogtas ir kad ieškoma ši pora.

Užteko 20 minučių, kad V. Škarnulis surastų siūlo galą. Šimtai žmonių tinkle „Facebook“ pasidalijo šia nuotrauka, o komentaruose pasipylė nuotraukose matomos poros kontaktiniai duomenys.

Kaip „Bendraukime“ sakė V. Škarnulis, jis dar svarsto, ar pas šią porą važiuoti vienam, ar su policijos palyda. „Norėtųsi šį reikalą išspręsti taikiai – jie juk įsigijo vogtą telefoną, o jo nevogė. Tikiuosi, jie sutiks telefoną atiduoti taikiai. Kita vertus, nesu tikras, kaip mane sutiks ši pora – taigi šiuo atveju padėtų policija“, – svarstė vilnietis, kuris viliasi, kad netrukus telefonas ir vėl bus jo rankose.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.