A. Metalnikova: „Gyvenimą nugyventi - ne pievą pereiti“

Artėjant naujajam „X faktoriaus“ sezonui, prisiminkime praeito sezono trečiosios vietos nugalėtoją – talentingą aktorę bei atlikėją Aleksandrą Metalninkovą. Ji pasakojo apie vertingas gyvenimo pamokas, ko išmoko televizijos projekte ir ką veikia teatre.

N. Metalnikova pripažįta, kad karjeros pasiūlymų po projekto „X faktorius“ nebuvo daug.<br>D. Umbraso nuotr.
N. Metalnikova pripažįta, kad karjeros pasiūlymų po projekto „X faktorius“ nebuvo daug.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Greta Kondrataitė

2013-08-05 09:19, atnaujinta 2018-03-02 04:04

– Kuo šiuo metu užsiimate?

– Šiuo metu dirbu Lietuvos rusų dramos teatre. Su teatro vadovu ir režisieriumi  Jonu  Vaitkumi pradėjom naujo spektaklio „Eugenijus Oneginas“ pastatymą. Repetuoju Tatjanos Larinos vaidmenį. Spektaklis ruošiamas naujam sezonui, kuris neužilgo prasidės!    

– Ar jau teko atostogauti?

– Taip! Atostogos praėjo pakankamai ramiai, pavyko nuvažiuot i Sankt Peterburgą, aplankyt gimines, draugus. Tai buvo geros atostogos. Deja, taip ir nespėjau nuvažiuot prie jūros, bet, tikiuosi, jūra man atleis!  

– Jei dabar būtų panašus projektas į „X faktorių“, ar  ir vėl dalyvautumėte?

– Sunku pasakyti. Jei nebūčiau dalyvavusi „X faktoriuje“, greičiausiai dalyvaučiau, bet kadangi jau dalyvavau... Manau, kad eičiau, bet jau į kitokį projektą.     

– Kokie pasiūlymai jums atsivėrė po projekto?

– Negaliu pasakyt, kad tų pasiūlymų buvo daug, kad nespėju dirbt. Ne, jų nėra tiek daug. Nes su mano „X faktoriaus“ repertuaru į naktinį klubą nevažiuosi. Todėl  dabar darau atskirą programą, kuri, tikiuosi, suras savo klausytojų!

– Kaip jus pakeitė dalyvavimas tokiame projekte?

– Ačiū Dievui, manęs šis projektas nepakeitė! O naujo išmokau labai daug. Šita sritis man buvo visiškai nauja nepaisant to, kad dirbu teatre. Bet televizija ir toks šou kaip „X faktorius“ – tai visai kitas dalykas. Jame buvau naujokė. Nesu profesionali dainininkė, atėjau į projektą kaip ir tūkstančiai dalyvių – be dainavimo patirties, pastūmėta draugų. Ir labai džiaugiuosi tuo, kad teisėjai ir žiūrovai manimi tikėjo bei atvedė mane prie trečiosios vietos. Gavau labai daug patirties, kurios bet kur nerasi ir už pinigus nenusipirksi.

– Ko reikia geram atlikėjui?

– Manau, geram atlikėjui visų pirma reikia gerų dainų ir gero prodiuserio. Šiais laikais labai sunku kažkuo nustebinti žiūrovą, o gal ir nereikia? Tiesiog reikia atrasti savo stilių, kurti muziką, daryti tai nuoširdžiai ir visada atsiras klausytojų. O prodiuseris – tai dešinioji atlikėjo ranka, kuri veda į priekį. Prodiuseris šiais laikais labai svarbus.

– Kas jums labiau prie širdies muzika ar teatras?

– Teatras ir muzika – tai dvi stichijos, kurios papildo viena kitą. Be jų mano gyvenimas būtų pilkas ir niūrus. Muzika reikalinga man kaip oras, kaip vėjas, o teatras – tai mano jūra. Be galo gražu, kai jūra banguoja, argi netiesa? Negalėčiau atsisakyt nė vieno iš jų. Labai norėčiau gauti vaidmenį miuzikle, kur ir muzika, ir teatras susijungtų. Man tai butu labai įdomu!

– Koks jūsų hobis?

– Šiuo metu, deja, praktiškai neturiu laiko hobiui, nes visą laisvą laiką atiduodu 3,5 metų dukrytei Uljanai. O muzika ir dainavimas man – ne hobis ir ne darbas, o gyvenimo stilius. Dabar su dukryte stengiamės aplankyti kuo daugiau koncertų. Renkamės Kristupo vasaros festivalį. Noriu, kad vaikas išgirstų ir pamatytų kuo daugiau. Noriu „įskiepyti“ jai šiek tiek muzikines kultūros.

– Kokios jūsų 3 blogiausios ydos?

– Koks provokuojantis klausimas! Nebūna tobulų žmonių, ir aš, kaip ir visi, turiu minusų„bet leisiu sau neatskleisti jų skaitytojams. Tegul tai bus mano mažiukas 3 blogiausių ydų paslapčiukas!

– Koks, pagal jus, yra laimingas žmogus?

– Laimingas žmogus iškart išsiskiria iš visumos,  jo akys spindi kitaip ir šypsena labai atvira. Kai pamatau tokį žmogų, negaliu nenusišypsoti, nes tai užkrečiama. O dėl ko jis tampa laimingas, aš nežinau. Laimei daug nereikia. Didelė laimė susideda iš įvairių smulkmenų. Taip, iš smulkmenų. Ir kuo jų daugiau, tuo didesnė laimė!

– Palinkėjimas skaitytojams.

– Kuo dažniau jauskite laimės jausmą, būkite sveiki ir mylimi, nes be sveikatos ir meilės laimingiems būt labai sunku. Ir nebijokit svajoti! Svajonės pildosi, tik tam, kad jos išsipildytų, reikia šiek tiek pasistengti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.