A. Zuokas vairuotojams grasina nauju šarvuočiu

Vilniaus meras Artūras Zuokas savo socialinio tinklo profilyje paskelbė ieškantis naujų transporto priemonių kovai su nelegaliai statomais automobiliais. Ir, berods, šį kartą Vilniaus meras nesuklydo – į jo akiratį pateko „Marauder“.

A. Zuokui įspūdį paliko šarvuotis „Marauder“.<br>Stop kadras
A. Zuokui įspūdį paliko šarvuotis „Marauder“.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Stamulis

Aug 6, 2013, 2:14 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:14 AM

Skaičiuojama, kad visame pasaulyje yra pagaminti vos 75 marauderiai. Ši šarvuota, nuo minų apsauga transporto priemonė sveria beveik 10 tonas (kovinio parengimo svoris – iki 15 tonų).  Bet tai – net tik gerai apsauga, bet ir normalų greitį turinti transporto priemonė – „Marauder“ gali išvystyti greitį, siekiantį net 200 km/h.

Vaizdo įraše kalbantis pats A. Zuokas nuogąstauja, kad pervažiuoti nelegaliai pastatytą automobilį yra labai sudėtinga, o, pamatęs „Marauder“ laidoje „Top Gear“ laidoje, nusprendė ir pats jį išbandyti. Ar Vilniaus meras liko patenkintas „Marauder“ neatskleidžiama, tačiau, pasak jo, tai daug geresnė priemonė negu šarvuotis.

Nors pačiame vaizdo įraše tiksliai nepaaiškinama, kada meras važinėjo su rimtuoju „Marauder“, kainuojančiu beveik keliasdešimt milijonų litų, tačiau galima nuspėti, kad šiuo metu atostogaujantis  sostinės meras rado naujų pramogų, kuriomis tikrai būtų lengva sutraiškyti ne vieną nelegaliai pastatytą automobilį.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.