Dainininkė G.Vaitkutė nemėgsta nosį užrietusių atlikėjų

Puikiai atliekamais pasaulinio lygio hitais klausytojų širdis užkariavusi dainininkė Girmantė Vaitkutė šiame interviu atvirai pasakoja, kad dėl karjeros scenoje nenorėtų prarasti svarbių žmonių, sveikatos ir paminti kertinių principų, kuriais vadovaujasi.

Dainininkė G.Vaitkutė nemėgsta nosį užrietusių atlikėjų.<br>I.Čekolis-Ščiočinos nuotr.
Dainininkė G.Vaitkutė nemėgsta nosį užrietusių atlikėjų.<br>I.Čekolis-Ščiočinos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

GretaKond

Sep 1, 2013, 12:32 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:18 PM

- Kuo užsiimate šiuo metu?

- Šiuo metu ruošiuosi naujiems mokslo metams. Ruošiuosi tiek morališkai (laukia nauji darbai, projektai), tiek po truputį mėginu „įvažiuoti“ į konkretų darbų grafiką. Vyksta aktyvi ruoša viskam, kas laukia ateinantį pusmetį. O artimiausi planai tokie: rugsėjo 21 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje klausytojus kviečiu aplankyti atsinaujinusį „Meeting Adele“ projektą – prie mūsų prisijungia styginių kvartetas.

Į šią atnaujintą programą taip pat kviečiame kauniečius – spalio 11 d. „Žalgirio“ arenos amfiteatre. O spalio 5d. į Šv. Kotrynos bažnyčią sugrįžta „Beyoncé Unplugged“.

Taip pat prasideda vienas televizinis projektas, kuris man labai patinka, tačiau dar neišduosiu, kas tai.

- Kaip manai kas labiau vertinama šiais laikais: gera muzika ar išvaizda?

- Į šį klausimą neturiu konkretaus atsakymo. Kodėl? Nes vertintojas vertintojui nelygu. Kai kurie siauresnio požiūrio žmonės itin koncentruojasi į išvaizdą ir muzika nublanksta. Kiti kaip tik praktiškai nekreipia dėmesio į „dailų fasadą“ – juos jaudina tik muzika. Visokių žmonių yra, visokių jų reikia.

- Turi daug gerbėjų, kurie tavimi žavisi. Ar dažnai sulauki komplimentų?

- Tenka sulaukti komplimentų. Jais džiaugiuosi, nes tai reiškia, kad mane pastebi, galbūt mėgsta, aš ir mano atliekama muzika kelia geras emocijas, žadina malonius jausmus. Man labai svarbu jausti grįžtamąjį ryšį. Tačiau būti liaupsinamai nėra mano tikslas. Svarbiausia yra tai, kad klausytojas širdyje išsineštų gražų prisiminimą ir jaustųsi geriau, nei prieš koncertą. 

- Ką tau reiškia muzika?

Muzika man gali reikšti įvairiausius dalykus, žadinti įvairiausius jausmus, priminti žmones, vietas ir akimirkas. Muzika visada su manimi. Ji – mano gyvenimas, darbas, poilsis, pomėgis. Galėčiau tęsti be galo. 

- Gyvenimas gražus, nes?..

- Gyvenu, mane supa nuostabūs žmonės, draugai, pažįstami, mylimieji, šeima. Gyvenimas gražus, nes be galo mėgaujuosi tuo, ką jis man atneša ir pasiūlo.

- Ko negalėtum paaukoti dėl savo karjeros scenoje?

- Niekada apie tai rimtai negalvojau. Manau, labiausiai nenorėčiau prarasti svarbių man žmonių, sveikatos ir paminti kertinių principų ir tiesų, kuriomis vadovaujuosi.

- Koks turi būti geras atlikėjas, kad jam plotų tūkstantinės minios, kad jį dievintų ir visi žinotų jo vardą?

- Nuoširdus. Turi atiduoti visą save, nieko nesitikėti mainais ir neapgaudinėti. Žmonės labai gerai jaučia, kai atlikėjas meluoja.

- Kaip savo gyvenime vertini pralaimėjimus?

- Kiekvienas pralaimėjimas skatina dar labiau užsispirti ir juodu darbu siekti savo tikslų. Taip pat priverčia pažvelgti į situaciją iš šalies ir įvertinti, ką reikėtų tobulinti, kad kitąkart pasisektų.

- Trys dalykai apie tave, kurių niekas nežino?

- Nežino todėl, kad nepasakoju!! Jei papasakočiau, tai nebebūtų tie dalykai.

- Jei nebūtum atlikėja, kokią profesiją pasirinktum?

- Veikčiau ką nors, kur būtų galima susipažinti su naujais žmonėmis ir daug bendrauti. Tačiau gal tik dabar man taip atrodo?.. Manau, kad atrasčiau savo vietą.

- Būti žinomai – tai kančia ar laimė?

- Negaliu atsakyti tiesiai, nes, manau, jog nesu žinoma. Bent jau nesijaučiu išskirtine. Gyvenu kaip dauguma žmonių, veikiu tą patį, esu visiškai paprasta vilnietė. Ir tikrai nesikankinu, jei padavėja atnešusi kavą nedrąsiai tarsteli, jog jai labai patinka, kaip dainuoju. Padėkoju ir nesusireikšminu. Po teisybei, nelabai simpatizuoju žmonėms, kurie mano, jog yra labai žinomi ir dėl to užriečia nosį.

- Ar yra dalykų, kurių gyvenime gailiesi, kad padarei?

- Ne, nėra. Viską daryčiau taip pat, nes tiek sėkmės, tiek nesėkmės daug išmoko. Ir plius minus 360 dienų per metus manau, jog geriau gailėtis dėl to, ką padarei, negu visą gyvenimą mąstyti, kas būtų buvę, jeigu...

- Kaip reaguoji į komentarus apie save?

- Jeigu komentarai objektyvūs ir išsakyti civilizuotai, nieko prieš tokius neturiu. Kiek suerzina nekonstruktyvi kritika „į vienus vartus“, kai, rodos, net jokia diskusija neįmanoma. Tačiau į tokius dalykus stengiuosi tiesiog nekreipti dėmesio, nes kam be reikalo sielon prinešti purvo?

- Kokios tobuliausios tavo atostogos?

- Du variantai: 1. Miške su skautais. Be civilizacijos, ant samanų, po žvaigždėtu dangumi. 2. Kur nors, kur šilta ir yra jūra.

- Kokia tavo svajonių šalis?

- Nepatikėsit. Lie-tu-va.

- Gardžiausia virtuvė?

- Priklauso nuo nuotaikos. Negalėčiau išskirti vienos.

- Atlikėjai idealai kokie jie?

- Pasikartosiu – nemeluojantys, kai yra scenoje. Mėgstu nemažai atlikėjų ir, mano nuomone, jie dainuoja nuoširdžiai.

- Palinkėjimas skaitytojams.

- Tikėkite tuo, ką darote. Nebijokite ieškoti, jei nežinote, koks jūsų kelias ir kur jūsų vieta po saule. Mylėkite gyvenimą. Eikite į koncertus. Klausykitės muzikos. Ir būkite laimingi!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.