Patarimai, kad būtumėte sveiki ir jaustumėtės gerai

Kreipiuosi į visus piliečius prašydamas būt supratingus ir „negyvent, kad valgyčiau, o valgyti, kad gyvenčiau.“

Po sunkios žiemos, kai tik atsiranda įvairūs želmenys, prisiverskite kasdien suvalgyt po 10 pienių žiedų su visais žiedkočiais.<br>M.Vidzbelio nuotr.
Po sunkios žiemos, kai tik atsiranda įvairūs želmenys, prisiverskite kasdien suvalgyt po 10 pienių žiedų su visais žiedkočiais.<br>M.Vidzbelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jonas

Sep 23, 2013, 4:42 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:40 PM

Po sunkios žiemos, kai tik atsiranda įvairūs želmenys, prisiverskite kasdien suvalgyt po 10 pienių žiedų su visais žiedkočiais. Neskanu pirmąkart, bet vėliau įprasite ir pajusite, jog kepenų pusėje nebeliko sunkumo, pamaudimo, virškinimas su tuštinimusi palengvėjo. Tai darykite, kol tik randate pienių. Pasiruoškite žiemai pienių „medaus“ - pienių sirupo. Vartokite pienių lapelius su kitais žalumynais salotoms.

Visad laukite pavasarėjant dilgėlių daigelių, vasarėjant - balandų. Vasarą, kai nebelieka pienių, skinkit ir dėkit tiesiai į burną nasturtų žiedus - po penketą jų dukart dienoj, žalius lapelius - į salotas.

Žinoma, nereikia priminti apie ekologišką aplinką, kur tie augalai yra. Netingėkime paėjėti keletą kilometrų toliau nuo užterštos aplinkos, ir tai - irgi sveiko kūno užlaikymo dalis. Priminsiu, jog tik sveikame kūne sveika dvasia. Linkiu visiems sveiko kūno.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.