Lietuviai vienijasi prieš Rusiją: internete plinta Laisvės sūrio akcija

Laisvės sūris! Tokią žinią internete jau kelias savaites skleidžia pilietiški žmonės, talpindami įrašus ir nuotraukas su žymėmis #FreedomCheese ar #3domcheese. Ar ši socialinė akcija gali būti pakankamai galinga, kad ją išgirstų pasaulis? Tai užduotis, kuriai pasiryžo programa „Kurk Lietuvai“. Siekiant žinią apie diskriminuojamus Lietuvos pieno perdirbėjus paskleisti kuo plačiau, buvo sukurta speciali socialinių tinklų paskyra, kur leis vienu metu žinią paskleisti dešimtims tūkstančių žmonių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2013, 2:12 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:15 AM

„Jei iki kito penktadienio mūsų iniciatyvą palaikys bent 500 žmonių, tada vienu metu bus paleista žinutė per visų palaikančiųjų socialinius tinklus, tokiu būdu sukuriant masinį efektą. Kuo daugiau palaikančiųjų – tuo stipresnę žinutę išsiųsime, jog netoleruojame Rusijos siekių varžyti kaimynų pasirinkimo laisvės“, - rašoma iniciatyvos pranešime spaudai.

Ši iniciatyva siejama su Trečiuoju Rytų partnerystės viršūnių susitikimu. Manoma, kad Rytų partnerystės programa, aktyviai palaikoma Lietuvos, yra viena Lietuvos pieno perdirbėjų produkcijos blokados priežasčių. Mat ši programa palaiko tokių Rusijos įtakos zonoje buvusių šalių, kaip Ukraina ar Moldova, suartėjimą su Europos Sąjunga.

Tiesa, oficialiai Rusijos pareigūnai tikina, kad Lietuvos pieno perdirbėjų produkcija neatitinka Rusijos kokybės reikalavimų.

Ketvirtadienio popietę prie Laisvės sūrio iniciatyvos buvo prisijungę 169 žmonės, per kurių socialinius tinklus jau dabar būtų pasiekta beveik 70 tūkst. žmonių. Žinutę apie Laisvės sūrį visi šie žmonės išgirstų spalio 25-ąją.

Tačiau iki tol dar būtina pritraukti daugiau laisvės sūrio šalininkų. Norite prisijungti? Viskas, ką jums reikia padaryti, tai nueiti šiuo adresu ir pasirinkti per kokią socialinę paskyrą („Twitter“, „Facebook“ ar „Thumblr“) jūs norėtumėt prisidėti ir tuomet sutikti, kad surinkus bent 500 palaikančiųjų ant jūsų sienos atsirastų tokia žinutė: „#FreedomCheese #3domcheese Buy Lithuanian cheese & act against Russia's will to suppress states that encourage freedom, openness & integration https://thndr.it/1gI8sMC”.

Palaikykime Lietuvos pieno perdirbėjus, pasiųskime žinią pasauliui!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.