Gamtos išdaiga: Pietų Lietuvoje griaudėjo ir žaibavo

Šiaurės Rytų Lietuvos gyventojai jau gyvena žiemos nuotaikomis – praėjusią savaitę čia pasnigo. O Pietų Lietuvos gyventojai savaitgalį pasijuto lyg... pavasarį. Mat čia, visiškai nebūdingai spalio pabaigai, ėmė griaudėti ir žaibuoti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-28 11:22, atnaujinta 2018-02-20 19:21

„Neseniai Ignalinoje snigo, o štai pas mus šįvakar griaudėjo ir žaibavo“, – rašė Marijampolės gyventojas Sigitas Lelka, su „Bendraukime“ pasidalijęs vaizdo įrašu.

Sekmadienio vakarą, apie 19 val., jau visiškai sutemus, Marijamolės dangų nutvieskė žaibas, o savaitgalio tylą praskrodė griaustinis

Anot sinoptikės Alvos Nagelytės, griaustis ir žaibas spalio pabaigoje yra išties retas reiškinys. „Sekmadienio vakarą griaudėjo ir žaibavo ne tik Marijampolėje, bet ir Kybartuose, Lazdijuose, taip pat Kaune. O tai lėmė plūstelėjęs šiltas oras, kurį pakeitė vėsesnio oro banga. Vakar iš tiesų buvo labai šilta Pietų Lietuvoje – temperatūra siekė 15-17 laipsnių, o jį vakare pakeitė vėsesnis oras“, – paaiškino A.Nagelytė.

Pasak sinoptikės, artimiausiomis dienomis bijoma stipraus vėjo. Virš Lamanšo sąsiaurio susiformavusi stipru audra pasieks Nyderlandus, Šiaurės Vakarų Vokietiją, ateinančią naktį stipriausia banga kliudys Latviją. Tiesa, tai bus jau kita audra nei ta, kuri dabar siaubia Didžiąją Britaniją.

„Lietuvoje vėjas sustiprės, tačiau uraganinio vėjo nepasieks. Manoma, kad vėjo gūsiai mūsų šalyje pasieks 27 metrus per sekundę“, – prognozavo sinoptikė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.