5 žingsniai, kaip persikelti į „debesis“

„Debesies“ kompiuterija ir vis labiau augantis mobiliųjų įrenginių augimas reiškia, kad organizacijos gali ne tik sumažinti savo IT sąskaitas, bet ir padidinti darbuotojų produktyvumą bei tarpusavio bendradarbiavimą. Persikėlimas į „debesis“ jau nebėra abejotinas reiškinys, tai yra neišvengiamybė.

Daugiau nuotraukų (1)

Linas („Zillion Consulting“)

Nov 4, 2013, 10:26 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:19 PM

Taigi, nuo ko pradėti? Geras klausimas! Štai 5 konkretūs žingsniai, norint įsidiegti „debesų“ technologiją:

1. Sukurkite savo organizacijos paskyrą su „Google Apps“. Tai leis jums visus įmonės dokumentus ir saugomus failus perkelti į „debesis“: naudosite elektroninį paštą „Gmail“ su Jūsų domenu; „Google“ kalendorių jūsų įmonės dienotvarkei organizuoti; „Google“ diską failams saugoti; „Google Docs“ kurti ir redaguoti dokumentus; „Hangouts“, kuris yra skirtas siųsti tiesioginius pranešimus ir bendrauti video konferencijos būdu. „Google Apps“ yra nemokama švietimo įstaigoms ir ne pelno siekiančioms organizacijoms.

2. Perkelkite savo standartines verslo programas į „debesų“ kompiuteriją. Populiarios programos apima tokias, kaip CRM, HR ir kitas. Dauguma įmonių pradeda kurti ir naudoti „debesų“ technologija pagrįstas verslo programas.

3. Perkelkite savo specializuotas kompanijos programas į „debesų“ infrastruktūrą. Daugelis įmonių renkasi „Amazon Web services“, „Google Cloud Platform“ ar „Microsoft Azure“. Rinkites iš pirmų dviejų.

4. Naudokite modernią naršyklę, tam geriausiai tinka „Google Chrome“. Ši naršyklė yra greita, saugi, o, svarbiausia, nemokama. Kadangi „Chrome“ automatiškai atsinaujina, tai galite būti saugūs, kad esate apsaugoti nuo galimų grėsmių.

5. Dabar judėkite patogiai bet kokiu metu. Be serverių vienintelė techninė įranga, kurios Jums reikės, tai kompiuteriai ar telefonai ir, žinoma, „debesų“ technologija, kuri gerai dirba su bet kokia operacine sistema: „Windows“, „Mac“, „Chrome OS“, „Android“, „iOS“. Jums reikės tik pasirinkti norimą technologinį prietaisą, taip sumažinsite išlaidas nereikalingiems įrenginiams.

Jau dauguma įmonių sėkmingai persikėlė į „debesis“ pradedant nuo mažų iki verslo gigantų, turinčių 200 tūkstančių darbuotojų ir daugiau. Taigi, pasaulis juda į debesis, pats laikas ir jums.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.