Parodei vidurinįjį pirštą – ir važiuoji kaip nori

Per Vėlines ne vienas vairuotojas pateko į automobilių spūstis pagrindiniuose keliuose. Vienas iš didesnių – net iki 10 kilometrų - buvo susidaręs ties įvažiavimu į Kauną. Čia dėl remontuojamo viaduko ties Palemonu eismo juostos susiaurėjo iki vienos.

Visiškai įpykęs ir greičiau už kitus norėjęs pravažiuoti visureigį vairuojantis vyriškis griebėsi paskutinio pasiteisinimo šiaudo – ištiesė vidurinį pirštą.<br>Vidmanto nuotr.
Visiškai įpykęs ir greičiau už kitus norėjęs pravažiuoti visureigį vairuojantis vyriškis griebėsi paskutinio pasiteisinimo šiaudo – ištiesė vidurinį pirštą.<br>Vidmanto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vidmantas

Nov 4, 2013, 11:22 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:19 PM

Leistinoje vietoje pasistačiau savo automobilį ir nuėjau įamžinti šio vaizdo. Mėgstu fotografuoti, todėl nutariau padaryti kad ir mažo įvykio iliustraciją ir nusiųsti į naujienų portalą.

Fotografuodamas pastebėjau, kad eismo juosta, skirta tik avariniam sustojimui, važiuoja visureigis. Kadangi sustojau čia ne pažeidėjų fotografuoti, tad į jį dėmesio ir nekreipiau. Tačiau taisykles pažeidžiantis vairuotojas ėmė pastebimai nervintis. Pamatęs mane su fotoaparatu jis bandė iškart grįžti į spūstį, tačiau kolegos nemandagaus vairuotojo atgal neįleido.

Visiškai įpykęs ir greičiau už kitus norėjęs pravažiuoti visureigį vairuojantis vyriškis griebėsi paskutinio pasiteisinimo šiaudo – ištiesė vidurinį pirštą. Jį parodęs kaip atsiprašymo (?)gestą jis nurūko toliau pažeisdamas kelių eismo taisykles.

Man iškilo klausimas. Gal tai išties galiojantis pasiteisinimas? Parodei vidurinįjį pirštą ir eismo taisyklių gali nepaisyti?

Beje, džiugu, kad šių spūsčių metu atsirado nemažai net ir vilkikų vairuotojų, kurie tiesiog pasislinkdavo į dešinę, kad avarine eismo juosta negalėtų pravažiuoti ne tik taisyklių, bet ir etikos nesilaikantys dažniausiai prabangių automobilių vairuotojai. Tie nieko nepešę turėdavo grįžti į bendrą eilę, o vilkikas ar lengvoji mašina taip pat užimdavo savo tradicinę vietą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.