Kunigo K.Gražulio sumanumas: aukas renka namelyje ant ratų

Savaitgalį Rumšiškių kapinėse artimųjų kapus lankę žmonės iš nuostabos kraipė galvas. Kavinių pašonėje į tikinčiųjų sielas ir pinigines iš turistinio autobuso beldėsi Šv. arkangelo Mykolo parapijos parapijiečiai. Iškaba ant autobuso skelbė: „Aukos sudėtinėms šv. mišioms už mirusiuosius Vėlinių aštundienyje“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2013, 9:05 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:45 PM

„Dievas – arčiau žmonių. Tiek gyvų, tiek mirusių – tai pirma šovusi mintis, išvydus tokį vaizdą šalia Rumšiškių“, – „Bendraukime“ rašė skaitytojas Edvinas, pasidalijęs ir nuotraukomis.

„Neklausiu, ar tai teisėta, ar gauti visi reikalingi leidimai tokiam „statiniui“ ir tokiai neva bažnytinei veiklai vykdyti, neklausiu, ar atliktos visos „pajamų–aukų“ registravimo operacijos, nes aukotojų sąrašas buvo ant stalelio už langelio, neklausiu ar pateiktos visos reikalingos deklaracijos VMI, nes bažnytinių paslaugų įkainiai buvo viešai pakabinti ant „namelio“ sienos, ir neklausiu, ar tai jau yra aukos, ar bažnyčios tam tikrų „tarnų“ reketas, – rašė Edvinas. – Tačiau paklausiu, ar tai yra moralu? Ir kur viskas ritasi.“

Rumšiškių Šv. arkangelo Mykolo parapijai vadovauja klebonas Kazys Gražulis, Seimo nario Petro Gražulio brolis.

„Bendraukime“ paklaustas apie tokią neįprastą aukų rinkimo praktiką, K.Gražulis teigė, kad aukų rinkimo autobusas prie Rumšiškių kapinių šį savaitgalį išdygo pirmą kartą.„Nors bažnyčia prie pat, pamanėme, kad taip žmonėms bus patogiau. Žmonės lanko kapus ir jiems, kad užsakytų mišias, nereikia eiti į bažnyčią, viskas vietoje“, – sakė K.Gražulis.

Anot kunigo, autobusą paskolino „vienas žmogus“, o aukas iš jo rinko parapijiečiai. Reklama ant autobusiuko kainavusi apie 100 litų.

K.Gražulis negalėjo nurodyti, kokia suma buvo surinkta per ilgąjį Vėlinių savaitgalį, tačiau minėjo, kad daugiau nei įprastai. Anot jo, žmonės daugiausia aukojo po 10 ir 20 litų.

Tokią praktiką Šv. arkangelo Mykolo parapija ketina taikyti ir ateityje.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.